StoryEditor

Wilsonic Festival úspešný aj v zahraničí

20.08.2007, 12:46
Najúspešnejší festival inteligentnej hudby na Slovensku sa dočkal ocenenenia vo forme pozvania na prestížny medzinárodný festival, veľtrh a konferenciu c/o pop. Wilsonic sa svojou účasťou zaradí medzi 13 inovatívnych európskych festivalov, ktoré boli vybrané špeciálne pre túto príležitosť.
Toto významné európske hudobné podujatie sa uskutoční už tento týždeň 15.-19. augusta 2007 a Wilsonic sa na ňom predstaví formou spoločného showcase s etablovaným nemeckým vydavateľstvom Traum/Trapez. Wilsonic sa tak zaradí medzi najvýznamnejšie európske festivaly ako sú napríklad barcelonský Sónar, islandský Iceland Airwaves, britská Optronica, grécky Synch alebo nemecký Melt!.

C/o pop je udalosťou na globálnej mape podujatí nového typu, ktoré v sebe kombinuje festival, veľtrh a konferenciu v jednom. 5 dní non-stop hudby z celého sveta, viac ako 200 účinkujúcich, stovky hudobných profesionálov a tisíce návštevníkov – to všetko v prostredí nádherného nemeckého mesta Kolín nad Rýnom.

Konferencia na festivale c/o pop tento rok ponúkne viac ako 20 workshopov na témy ako hudba, trh a marketing, distribúcia alebo promotion. Úvod konferencie bude patriť téme, ktorú organizátori nazvali ako Indienational, v ktorej pôjde o problematiku súčasnej pozície nezávislých vydavateľstiev na medzinárodnom trhu. Hlavným hosťom tejto debaty bude Charles Caldas, CEO organizácie Merlin, ktorá je strešným subjektom reprezentujúcim globálnu nezávislú hudobnú komunitu a jej práva.

Veľtrhu sa tento rok zúčastní viac ako 70 vydavateľstiev, distribútorov, umelcov, dizajnérov a hudobných tvorcov v špeciálne upravených miestnostiach festivalovej centrály RheinTriadem, ktorá sa nachádza v úplnom centre Kolína. V posledný deň podujatia bude mať po prvýkrát možnosť navštíviť veľtrh aj široká verejnosť. Viac info na www.c-o-pop.de.

Wilsonic je hudobný festival, ktorý prezentuje aktuálne hudobné trendy z oblasti advanced, urban & electronic music. Wilsonic v sebe elegantne spája svet koncertov s atmosférou klubov a tanenčných párty. Wilsonic je udalosťou, ktorá predstavuje to najzaujímavejšie v modernej hudbe strednej a východnej Európy, bez rezignácie na veľké mená v celosvetovom kontexte. Wilsonic vznikol v roku 2000 a každoročne sa koná druhý júnový víkend v Bratislave.

Zdroj:
Wilsonic.sk
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 14:31