StoryEditor

Letecká spoločnosť Lufthansa hľadá 3 000 nových zamestnancov

03.01.2007, 09:20
Autor:
TASRTASR
Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa chce v tomto roku zamestnať veľký počet nových pracovníkov. "Hľadáme 3 000 nových zamestnancov," uviedol hovorca spoločnosti a potvrdil tak informácie uverejnené v nemeckom denníku Bild.

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa chce v tomto roku zamestnať veľký počet nových pracovníkov.
"Hľadáme 3 000 nových zamestnancov," uviedol hovorca spoločnosti a potvrdil tak informácie, ktoré v dnešnom vydaní uverejnil nemecký denník Bild. Koľko z toho bude novovytvorených pracovných miest a koľkí z nových zamestnancov obsadia existujúce miesta, však ešte nie je stanovené. "Presné čísla ešte nemôžeme povedať," dodal hovorca. Len na samotných 2 najväčších letiskách Frankfurt nad Mohanom a Mníchov by sa malo prijať do zamestnania 2 000 nových pracovníkov, z toho predovšetkým letušky a personál určený na starostlivosť o cestujúcich na zemi.
V roku 2006 prijala Lufthansa 2 500 nových zamestnancov. Na celom svete zamestnáva v súčasnosti 94 000 ľudí.
Šéf koncernu Wolfgang Mayrhuber vyzval v denníku Bild opätovne na rýchle budovanie veľkých letísk v Nemecku. Letecká doprava sa ukazuje ako "pracovný motor" nemeckej ekonomiky. "Dokazuje to našich 5 500 nových pracovných miest len za 2 roky. Ak to tak má zostať, musí sa urýchlene zlepšiť infraštruktúra na nemeckých letiskách, inak budú vznikať pracovné miesta v Dubaji a inde."

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 21:03