StoryEditor

Zamietnutý kandidát na riaditeľa STV Jariabka podá sťažnosť

22.11.2006, 13:17
Autor:
TASRTASR
Kandidát na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie Ľuboš Jariabka podá sťažnosť voči rozhodnutiu Rady STV, ktorá ho z dôvodu nesplnenia formálnych kritérií vylúčila z voľby.

Kandidát na funkciu generálneho riaditeľa Slovenskej televízie Ľuboš Jariabka podá sťažnosť voči rozhodnutiu Rady STV, ktorá ho z dôvodu nesplnenia formálnych kritérií vylúčila z voľby. Uvádza to v tlačovom vyhlásení, ktoré poskytol TASR.
"Je pravdou, že mnou predložený projekt mal len 13 strán a rada stanovila minimum 20 strán, avšak zákon uvádza možnosť, že v prípade, že projekt nie je úplný, sú kandidáti povinní doplniť prihlášku v lehote, ktorá nesmie byť kratšia ako 10 pracovných dní," upozorňuje Jariabka. Ako dodáva, Radu STV v zmysle uvedeného zákona písomne požiadal o to, aby mohol predložený projekt doplniť, avšak neúspešne.
Rada STV z voľby vylúčila okrem Jariabku aj Máriu Vestegovú, Pavla Vargu, Jána Derďáka, Júliusa Kubíka a Dušana Kováčika, ktorým chýbala niektorá z povinných súčastí prihlášky.
Keďže tzv. Jarjabkova novela zákona o STV zavádza kandidátom povinnosť predložiť namiesto výpisu z registra trestov odpis, čo im nemuselo byť v čase zverejnenia výzvy Rady STV na zaslanie prihlášok známe, zavádza možnosť do desiatich dní chýbajúci dokument doplniť. Toto ustanovenie sa však dá vysvetliť aj tak, že vyradení kandidáti majú možnosť doplniť akúkoľvek chýbajúcu časť prihlášky a týmto spôsobom sa vrátiť do hry.
Rada však už vo svojej výzve anticipovala znenie nového zákona a od kandidátov žiadala odpis z registra trestov, vyradení kandidáti preto možnosť doplniť prihlášky nedostali. "Podmienky výzvy boli jasné, boli jasne pomenované doklady, ktoré sú v súlade aj s novým zákonom. Keď niekto nie je schopný dodať prihlášku s ôsmimi predpísanými dokladmi, to nie je problém Rady STV, ale jeho," reagoval predseda Rady STV Miroslav Kollár.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 03:25