TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Most hlási nové posily. Do strany vstúpilo niekoľko starostov z Gemera

07.07.2017, 14:05
Autor:
TASRTASR

Niekoľko starostov z Gemera vstúpilo do strany Most-Híd. Oznámil to dnes hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

Do strany vstúpil starosta obce Radnovce Aladár Bari, starosta obce Martinová Eugen Radics, starosta Rakytníka Ján Rencsok, zástupca starostu obce Janice Gejza Berky, starosta obce Cakov Karol Bari, starosta obce Barca Richard Szajkó.

"Spolu s uvedenými predstaviteľmi miestnej samosprávy do strany vstupuje aj niekoľko miestnych rómskych aktivistov zapojených do aktivít organizácie PURT," doplnila Debnár.

Nové posily z Gemera spolupracujú podľa strany s podpredsedom Ábelom Ravaszom. "Vďaka spolupráci pri riešení integrácie miestnych Rómov si vytvoril úzke vzťahy s predstaviteľmi samospráv," uviedol Most-Híd.

Ravasz zdôvodňuje potrebu spolupráce s predstaviteľmi samospráv tým, že ovplyvňujú podmienky, v ktorých obyvatelia samospráv žijú.

"Zhodli sme sa na tom, že bez toho, aby sme poznali miestne okolnosti a bez férového, rovnocenného prístupu nedosiahneme dlhodobé výsledky a situácia sa v zaostávajúcich regiónoch výrazne nezlepší. Preto je pre nás nesmierne dôležité, že naša spolupráca v regióne Gemer sa zúročila v takejto forme," povedal Ravasz s tým, že pre Most-Híd je dôležité byť prítomný v regiónoch.

Bari vníma vstup do Mosta-Híd symbolicky. "Vyjadrujeme ním podporu strane, ktorá prejavila záujem najmä o ľudí žijúcich v tomto regióne a zároveň záujem náš región rozvíjať," doplnil.

Predstavitelia samospráv sa chcú zamerať na zlepšenie stavu v oblasti zamestnanosti, školstva, kultúry a v ďalších sférach, ako aj celkový rozvoj obcí v regióne Gemer. Oznámili to na dnešnej tlačovej konferencii v Radnovciach v okrese Rimavská Sobota spolu so vstupom do strany.

01 - Modified: 2024-01-10 12:07:10 - Feat.: - Title: Ikonické industriálne slovenské pamiatky zrejme zrovnajú so zemou. Združenie Čierne diery bojuje proti rozhodnutiu a spisuje petíciu 02 - Modified: 2023-10-20 07:53:12 - Feat.: - Title: Do rozvoja cyklotrás na Gemeri chce kraj investovať vyše desať miliónov eur 03 - Modified: 2023-03-15 13:26:24 - Feat.: - Title: Hladová dolina ťaží z rodinného biznisu Belgičanov. Idú tam vyrábať top lasery 04 - Modified: 2023-01-13 11:47:28 - Feat.: - Title: Nemocnice na Gemeri chcú žiadať o doplnkové medicínske programy 05 - Modified: 2022-10-30 09:53:23 - Feat.: - Title: V okresných mestách na Gemeri uspeli všetci súčasní primátori, niektorí sú vo funkcií takmer 20 rokov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:43