Richard SulíkPavol Funtál
StoryEditor

Vláda je stabilná, ale za akú cenu. Sulíka prekvapili ideové kotrmelce jej členov

02.07.2017, 14:45
Autor:
TASRTASR

Súčasná vláda Smeru-SD, Mosta-Híd a SNS je síce stabilná, ale za akú cenu. Upozornil na to dnes v diskusnej relácii TA3 V politike europoslanec a líder opozičnej strany SaS Richard Sulík. Negatívnu stránku stability napríklad vidí v ideových kotrmelcoch niektorých členov vlády či v tom, že minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) dodnes sedí v kresle, hoci existuje množstvo dôvodov na jeho odstúpenie.

Opozícia podľa Sulíka nemusí silou mocou držať pokope a určitú rozmanitosť v tomto smere nevníma negatívne. "Za SaS môžem povedať, že odmietame povolebnú spoluprácu so Smerom-SD a so stranou Mariana Kotlebu. Dôvody sme už ixkrát uviedli veľmi jasne," skonštatoval. Všetky ostatné strany sú pre SaS potenciálni partneri.

Nahradí Matoviča?

Poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová z opozičného OĽaNO-NOVA uviedla, že ak by nevideli alternatívu voči súčasnej vláde, tak sa v hnutí neangažuje. "Áno, vieme si predstaviť, že by sme vládnu koalíciu tvorili so stranami, ktoré tak ako my nemajú v pozadí oligarchov, nie sú financované záujmovými skupinami a nemusia nikomu nič splácať v podobe predražených zákaziek alebo zmanipulovaných tendrov," uviedla v relácii.

To, či nahradí Igora Matoviča v pozícii lídra hnutia, nepovažuje za aktuálnu otázku. Zároveň uviedla, že sa pripravujú reflektovať na novelu zákona o politických stranách, ktorú chystá predložiť koaličná SNS. Remišová považuje túto novelu za ďalší zbytočný návrh na likvidáciu OĽaNO-NOVA, ktoré čelí kritike, že je hnutím štyroch ľudí.

Kilá klobás ako korupcia

"Nemáme regionálne štruktúry. Máme nadšencov, ktorí s nami v regiónoch spolupracujú. Ľudí, ktorí koordinujú činnosť. Nechceme mať také kluby, ktoré sa zídu, zjedia chlebíčky a rozprávajú sa, aké kšefty urobiť a koho kde dosadiť," priblížila. OĽaNO-NOVA podľa jej slov od svojich hodnôt neuhlo a v parlamente presadzuje to, čo sa zaviazalo vo svojom volebnom programe.

Remišová upozornila aj na podľa nej nepriaznivý stav v školstve či zdravotníctve na Slovensku. Taktiež na riešenie korupcie v krajine, nezávislosť polície či vyšetrovanie káuz. Podľa nej existujú osoby, ktoré majú svojich vyšetrovateľov a prokurátorov. Ako podotkla, polícia a vláda sa každý týždeň chvália odhalením korupcie, kde sa ako úplatok dali napríklad darčekové tašky či štyri kilá klobásy.

"Je veľmi nebezpečné, ak Robert Fico (Smer-SD) a špeciálny prokurátor navrávajú ľuďom, že najväčšou korupciou a najväčším problémom na Slovensku sú darčekové tašky alebo štyri kilá klobás. Nie, najväčšou korupciou je korupcia na najvyšších miesta. Tá podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka neexistuje," skonštatovala.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:58