Ľubomír Jahnátek, Smer-SD
StoryEditor

Návrh Jahnátka na šéfa regulačného úradu je výsmechom, tvrdí KDH

01.07.2017, 14:30
Autor:
TASRTASR

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) považuje výber Ľubomíra Jahnátka za kandidáta na predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) za výsmech nezávislosti tejto inštitúcie.

Píše sa to v stanovisku KDH, ktoré TASR poskytol hovorca hnutia Stano Župa.

"Ľubomír Jahnátek preukázal za posledných 11 rokov, že je multikandidátom strany Smer-SD na rôzne štátne funkcie. Bol ministrom hospodárstva, následne pôdohospodárstva a poslancom NR SR za stranu Smer-SD. Pred vstupom do politiky bol riaditeľom podniku, ktorý vlastní J. Široký," povedal podpredseda KDH Pavol Zajac.

​Dodal, že táto jeho politická aj profesionálna kariéra a prepojenie so stranou Smer-SD i oligarchom Širokým ho diskvalifikuje viesť nezávislý úrad, akým by ÚRSO malo byť.

Podľa Zajaca bude Jahnátek ďalším politickým nominantom Roberta Fica a strany Smer-SD. KDH preto vyzýva vládu, aby nevymenovala Jahnátka za predsedu ÚRSO, ale aby transparentne vybrala skutočne nezávislého odborníka. 

Bývalý dvojnásobný minister a v súčasnosti poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Jahnátek je podľa premiéra Fica (Smer-SD) najlepší kandidát na predsedu ÚRSO.

Ako v piatok (30.6.) povedal v relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo, verí, že budúci týždeň bude Jahnátek vládou do tejto funkcie vymenovaný, keďže vo výberovom konaní nemal konkurenciu.

"Nad všetkými vyčnieval o štyri konské dĺžky. Je to človek, ktorý sa vyzná, a preto ho s veľkou radosťou podporím a dúfam, že na budúci týždeň bude Ľubo Jahnátek vymenovaný za šéfa regulačného úradu," vyhlásil Fico.

Výberová komisia Ministerstva hospodárstva (MH) SR označila v stredu (28.6.) Jahnátka, ktorého nominovala Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ), za najlepšieho spomedzi štyroch prihlásených kandidátov na post šéfa ÚRSO. Opozícia tento výber kritizuje, nominácia dlhoročného politika podľa jej predstaviteľov ohrozuje nezávislosť regulačného úradu.

01 - Modified: 2024-04-26 20:14:00 - Feat.: - Title: Dolinková rozhodla, že z Rázsoch bude detská nemocnica, ružinovskú prestavajú. KDH ju chce odvolávať 02 - Modified: 2024-04-25 21:43:50 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi, náklady sa nemajú preniesť na pacienta 03 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 04 - Modified: 2024-04-24 14:13:06 - Feat.: - Title: KDH nesúhlasí s využitím vkladov z druhého piliera na štátne investície 05 - Modified: 2024-04-20 15:00:40 - Feat.: - Title: KDH predstavilo program do Európskeho parlamentu, chce presadzovať silné Slovensko
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 04:50