Robert Fico a Richard SulíkHN
StoryEditor

Roztržka o budúcnosť Slovenska. Ste na strane Fica alebo Sulíka? (anketa)

13.06.2017, 18:51
Autor:
chocho
V spore premiéra a šéfa najsilnejšej opozičnej strany padajú aj štipľavé odkazy.

Európska únia a s ňou aj Slovensko sú na križovatke. V Bruseli je na programe dňa debata o takzvanej viacrýchlostnej Únii. Na Slovensku v súvislosti s tým vznikla roztržka o tom, kam by sme v tom prípade mali patriť.

Bolo by pre Slovensko lepšie zdieľať budúcnosť s jadrom Únie združeným okolo silných hráčov ako Nemecko či Francúzsko alebo by bolo výhodnejšie zostať na okraji európskeho spoločenstva?

Pozrite si aj záznam z tlačovky premiéra Fica zo 7. júna, na ktorej kritizoval názory Richarda Sulíka na budúcnosť Slovenska v Únii:

​Hlavnými protagonistami tejto roztržky sú premiér a šéf Smeru Robert Fico a europoslanec a líder najsilnejšej opozičnej strany SaS Richard Sulík. Táto dvojica si kvôli budúcnosti Slovenska v Európskej únii dokonca vymieňa aj štipľavé odkazy.

Premiér presadzuje, aby sme boli súčasťou jadra. V komentári pre HN uviedol, že si neželá „čiernu dieru na Slovensku“. „Žiaľ, vystúpenia jedného z predsedov opozičnej strany svedčia o tom, že sa dnes niekto zahráva s osudom Slovenska,“ narážal s najväčšou pravdepodobnosťou na Sulíka, o ktorom preto nedávno prehlásil, že je "zhulený". Jeho postoj prirovnáva k hre na ruskú ruletu, ktorá hrozí „fatálnymi dôsledkami“. Viac si o Ficovom postoji prečítajte v jeho komentári: 

​Na to v komentári pre HN reagoval Sulík slovami, že Fico ani raz nepovedal, čo to znamená byť v prvej lige a že premiérov "jediný záujem je naďalej môcť brať úplatky". Termín prvá liga podľa neho síce znie ľúbivo, „ale hrozí, že na ňu doplatíme.“ Tvrdí napríklad, že v Únii panuje dvojitý meter v prípade pokút za nedodržiavanie pravidiel. Sulík to vysvetľuje tým, že kým Slovensku hrozí pokuta za odmietnutie prijatia migrantov, západným krajinám za porušovanie trojpercentnej hranice určenej pre deficit pokuta nehrozí. Viac sa o názore europoslanca dočítate v jeho komentári:

​Čo si o budúcnosti Slovenska v Európskej únii myslíte vy? Vyjadrite svoj názor v ankete:ANKETASte na strane Fica alebo Sulíka? Slovensko by sa malo snažiť byť v jadre Únie. 1278 (47%) Slovensko by malo byť na okraji Únie. 1372 (50%) Je mi to jedno. 71 (3%) Hlasovalo 2721 ľudí, aj vy

01 - Modified: 2024-04-18 20:59:48 - Feat.: - Title: Partnerstvo Microsoftu s OpenAI môže čeliť protimonopolnej kontrole Európskej únie 02 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 03 - Modified: 2024-04-18 17:47:48 - Feat.: - Title: Regulátor navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj príjmaní európskej legislatívy 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 17:08:15 - Feat.: - Title: Európska únia si uvedomuje, že vplyv Ruska je preukázateľný a treba mu čeliť, tvrdí Fiala
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 23:01