StoryEditor

Známy moderátor tlačil na Kaliňáka, ten bol zaskočený. Vy ste porušili zákon, opakoval Závodský

25.05.2017, 19:05
Autor:
lmlm
Braňo Závodský vo svojej relácii dostal viackrát ministra vnútra Roberta Kaliňáka do úzkych.

zdroj: Rádio Express

Moderátor Rádia Expres vo svojej relácii Braňo Závodský naživo nezostal nič dlžný svojej povesti a dostal ministra vnútra Roberta Kaliňáka pod tlak. (celý rozhovor nájdete TU).

Po úvodnej debate o tom, či Slovensku hrozia teroristické útoky, sa Závodský pustil do Kaliňáka. Išlo o obstarávanie Klientskeho centra v Bratislave, na ktoré poukázal hlavne poslanec Miroslav Beblavý. Matovič následne označil obchody za "Kaliňákove kšefty."

Moderátor zaskočil Kaliňáka hlavne vtedy, keď mu viackrát opakoval, že porušil zákon. "Vy ste porušili zákon. Ja hovorím len to, o čom rozhodlo ÚVO," povedal Závodský.

Kaliňák mu okamžite oponoval, že úrad potom svoje rozhodnutie korigoval. "Ako korigoval? Veď došlo k porušeniu zákona práve v tejto časti celého procesu," reagoval Závodský.

Úrad pre verejné obstarávanie konštatoval, že ministerstvo vnútra porušilo pri budovaní klientskeho centra v Bratislave zákon o verejnom obstarávaní a rezort musí zaplatiť pokutu 260 000 eur. ÚVO Beblavého o záveroch informoval, pretože bol autorom podnetu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:05