TASR
StoryEditor

Weiss je definitívne čistý, potvrdila generálna prokuratúra

16.05.2017, 14:44
Autor:
TASRTASR

Generálna prokuratúra (GP) sa stotožňuje s názorom Okresnej prokuratúry Bratislava I, ktorá oslobodila spod obvinenia v apríli futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho. Uviedol dnes pre TASR námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky.

Nadriadení prokurátori po preskúmaní vyšetrovacieho spisu a dozorového materiálu zhodne konštatovali zákonnosť meritórneho rozhodnutia. Uvádza sa v dnešnom stanovisku GP.

GP mala od prvej polovice apríla k dispozícii vyšetrovací spis futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho.

"Vo vzťahu k Dávidovi B., ako vodičovi motorového vozidla policajti nevykonali po zastavení vozidla žiadne úkony služobnej činnosti, ani úkony trestného konania a to napriek tomu, že mali od začatia výkonu služobnej činnosti vedomosť od obvineného Vladimíra Weissa o tom, že nebol vodičom vozidla," uvádza sa mimo iného v dnešnom stanovisku GP.

Futbalový reprezentant Vladimír Weiss mladší bol už právoplatne od 7. apríla Okresnou prokuratúrou Bratislava I oslobodený od obvinenia, že šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Polícia zastavila Vladimíra Weissa v nedeľu 2. októbra skoro ráno na Rázusovom nábreží. Mal šoférovať luxusné auto, v ktorom sa údajne nachádzalo až desať mladých ľudí. Slovenský reprezentant sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi, čo znamená, že sa na neho pozeralo, akoby mal v krvi jedno promile alkoholu.

Následne polícia reprezentanta v pondelok 3. októbra obvinila a až po viac ako 30 hodinách ho prepustila z cely predbežného zadržania na slobodu. Podľa vtedajšieho vyjadrenia obhajcu Juraja Kuráňa bolo obvinenie založené len na výpovedi jedného svedka, a to príslušníka polície. Z ďalších výpovedí troch svedkov vyplývalo, že Weiss motorové vozidlo nešoféroval. To vyšetrovateľ údajne odignoroval. Prípad dozorovala Okresná prokuratúra Bratislava I. Tá aj riešila prípadné podanie obžaloby na súd.

Pozrite sa, ako hodnotia vybrané osobnosti kauzu okolo Vladimíra Weissa mladšieho.

01 - Modified: 2022-04-25 08:45:32 - Feat.: - Title: Prípad vzbudzuje veľké emócie, reagoval prokurátor po vzatí Kaliňáka do väzby 02 - Modified: 2021-09-17 11:11:22 - Feat.: - Title: Prokuratúra podala obžalobu na Kučerku. Stíhajú ho za prijímanie úplatku 03 - Modified: 2021-07-06 15:00:08 - Feat.: - Title: Imrecze je vo väzení týraný, tvrdí Fico. Prokuratúru obvinil, že sa na Smer snaží čokoľvek nájsť 04 - Modified: 2021-06-24 15:22:08 - Feat.: - Title: V kauze Mýtnik ide až o 65 miliónov eur. Prokurátor priniesol podrobnosti 05 - Modified: 2021-01-15 18:11:36 - Feat.: - Title: Najväčší problém bol odstránený. Toto je moja posledná životná šanca, tvrdí Šanta o svojej kandidatúre
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:44