Príznaky salmonelózy nastúpia od šestich hodín po konzumácii kontaminovaného jedla.TASR
StoryEditor

Kuriózny prípad: na trh sa dostali tisícky kontaminovaných produktov pre deti. Obsahujú nebezpečnú baktériu

21.09.2021, 19:00
Ide o druhý prípad zistenia salmonely vo výrobkoch určených pre dojčatá a neplnoletých za posledných desať rokov.

Na Slovensko sa za uplynulé dva roky dostalo 69 produktov, v ktorých kontroly odhalili prítomnosť salmonely. Až v 86 percentách prípadov išlo o mäso alebo výrobok z neho.

Práve tento sortiment sa totiž podľa odborníkov radí medzi najčastejšie zdroje nákazy. Nezvyčajná však nie je ani situácia, keď sa mikróby objavia vo vajciach, v ovocí či pekárenských výrobkoch.

Raz za čas sa však vyskytne aj prípad, keď sa salmonela dostane do produktu, v ktorom by ju nikto nečakal. Jeden práve v týchto...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 07:36