StoryEditor

Matovič a Sulík skritizovali zásah NAKA proti Mizíkovi: Bolo to dohodnuté medzi Ficom a Kotlebom

27.04.2017, 16:58
Autor:
chocho
Opoziční lídri tvrdia, že zásah NAKA proti Kotlebovmu poslancovi len pomôže rastu preferencií ĽSNS.

„Mizíka v prvom rade považujem za zakomplexovaného antisemitu,“ vysvetlil šéf OĽaNO Igor Matovič na úvod svojej krátkej tlačovky. Dodal však, že kritizuje teatrálny zásah NAKA proti tomuto poslancovi ĽSNS.

„Bolo to dohodnuté medzi Ficom a Kotlebom. Platí, že čím silnejší Kotleba, tým väčšia istota, že nám bude vládnuť Smer. Kto volí Kotlebu, volí Fica,“ vyhlásil Matovič.

​Šéfovi OĽaNO prekážalo aj to, že Stanislava Mizíka polícia donútila opustiť rokovanie parlamentného výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.

„Kaliňák prekryl kauzu Danka. Nič by sa nestalo, keby počkali na skončenie výboru. Urobili to naschvál tak, aby im dali dôvod vystúpiť na brífingu. Kotleba hrá s Ficom a Kaliňák k tomu pomohol,“ tvrdí šéf obyčajných.

Sulík: V Smere majú pocit, že Kotleba má málo percent

Podobný postoj prezentoval na sociálnej sieti aj europoslanec a šéf SaS Richard Sulík. „V Smere majú zrejme pocit, že Kotleba má málo percent,“ napísal k razii NAKA v parlamentnej kancelárii Mizíka. Preto sa podľa Sulíka v Smere obávajú, že by mohla vzniknúť vláda bez strany Roberta Fica.

„Ešte zopár prehliadok, Kotleba posilní na 20 percent a potom pravicová vláda nevznikne,“ myslí si Sulík. „Fikané,“ dodáva s iróniou.

Mizíkovi hrozí väzenie

Mizíka obvinila NAKA kvôli extrémizmu. Ten v statuse na Facebooku kritizoval udeľovanie vyznamenaní prezidentom Andrejom Kiskom. Konkrétne mu prekážal napríklad židovský pôvod niektorých z nich. Žiadali od neho vydanie vecí súvisiacich s konaním.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru dnes vzniesol obvinenie osobe S. M., poslancovi NR SR za trestné činy extrémizmu," píše sa v tlačovej správe polície. Konkrétne za prečin výroby extrémistických materiálov v jednočinnom súbehu s prečinom hanobenie národa, rasy a presvedčenia.

Za výrobu extrémistických materiálov hrozí podľa trestného zákonníka vinníkovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až šesť rokov. Za prečin hanobenie národa, rasy a presvedčenia jeden až tri roky.

Facebook

01 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 02 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 16:11:47 - Feat.: - Title: Na území Žilinského kraja zistili 22 vodičov pod vplyvom alkoholu 05 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 14:31