Šéf SNS Andrej Danko a šéf kancelárie Daniel GuspanTASR/J. Kotian
StoryEditor

Podávam na Matoviča trestné oznámenie, vyhlásil Dankov kancelár. Šéf OĽaNO reaguje

26.04.2017, 21:07
Autor:
lmlm
​Šéf kancelárie NR SR Daniel Guspan prehovoril o kauze čítania listov poslancov.

Šéf kancelárie Národnej rady Daniel Guspan sa v rozhovore v televízii TA3 ostro ohradil voči obvineniam zo strany Igora Matoviča ohľadne kauzy okolo čítania listov poslancov.

Guspan: Podám trestné oznámenie

Guspan vyhlásil, že na Matoviča podáva trestné oznámenie.

"Dôrazne sa ohradzujem voči tomu, že som niekedy čítal listy pána Matoviča. Ak má na to dôkazy, nech ich zverejní. Je to klamár, v živote som jeho listy nečítal. Podám na neho trestné oznámenie," hovorí Guspan.

Reagoval aj na video, kde Igor Matovič bol spolu so šéfom hnutia Sme Rodina Borisom Kollárom priamo v podateľni.

"Videl som to video v Hospodárskych novinách a potom na ich facebooku. Pán Matovič klamal v priamom prenose."

​Šéf kancelárie NR SR tvrdí, že žiadny list sa nikdy nestratil a neexistujú na to žiadne dôkazy. Matoviča sa na diaľku spýtal, prečo si neprevzal osem zásielok.

"Garantujem vám, že nie je pravda, že sa stratil nejaký list. NR SR nemá kauzy, ktoré by svedčili o tom, že nerešpektujeme legislatívny rámec," hovorí Guspan.

Dodal, že sa z tejto udalosti stala politická vec. "Pán Matovič ňou zakrýva veci a problémy, ktoré má, tým, že dostáva pod tlak mojich kolegov a zamestnancov. Matovič berie priestor mojim ľuďom na prácu. Stojím si za svojimi ľuďmi, nech sa im Matovič ospravedlní," rozohnene hovoril Guspan. 

Matovič: Je to absurdné

Šéf hnutia OĽaNO-NOVA v reakcii uviedol, že trestné oznámenie považuje za absurdné.

"Guspan vie, že mu reálne hrozí basa za trestný čin, ktorý evidentne spáchal a navyše na neho navádzal aj iných zamestnancov. Zrejme v zúfalstve trepe o trestnom oznámení na mňa, asi za to, že mi čítal listy. Absurdné. To už môže trestné oznámenie dať aj Bašternák na ľudí, ktorých okradol," napísal pre hnonline.sk v reakcii Matovič.

Matovič novinárom poskytol rozhodnutie vedúceho Kancelárie NR SR Guspana zo 7. apríla 2017, ktoré obsahuje spomínané pokyny pre pracovníkov podateľne.

Obyčajní chcú teraz koordinovať postup so zvyškom opozície s cieľom zvolať mimoriadnu schôdzu na Dankovo odvolanie. Zároveň podávajú trestné oznámenie pre porušenie listového tajomstva.

Guspan dnes pozastavil dva body z nariadenia, ktoré upravovalo otváranie listov adresovaných poslancom NR SR. Ide o bod, podľa ktorého mohli zamestnanci kancelárie otvoriť obyčajné listové zásielky adresované poslancovi, pri ktorých nie je uvedený odosielateľ, alebo je odosielateľom fyzická osoba.

A taktiež bod, pri ktorom zásielky, ktoré obsahujú vulgarizmy, zamestnanec nemusel postúpiť adresátovi a neskôr ich mal skartovať.

01 - Modified: 2022-02-22 12:29:53 - Feat.: - Title: Tento kvíz ukáže, ktorý politik vo vás drieme. Môže to byť aj Záborská či Blaha 02 - Modified: 2021-09-22 13:16:34 - Feat.: - Title: Zuzana zo Solivaru svoju výhru dostane: Obohatí sa o 400-tisíc eur, ktoré jej utiekli v očkovacej lotérii 03 - Modified: 2021-09-05 10:56:36 - Feat.: - Title: Predčasných volieb sa neobávam, vyhlásil Heger. Tvrdí, že Matoviča ako lídra strany určite vymeniť nechce 04 - Modified: 2021-08-04 16:22:04 - Feat.: - Title: Pre štátnu zamestnankyňu sú neočkovaní "tupelami". Matovič má pre ňu tvrdý odkaz 05 - Modified: 2021-08-04 10:58:33 - Feat.: - Title: Do očkovacej lotérie sa zaregistrovalo už viac ako 300-tisíc ľudí. Toto Slovákom odkazuje Matovič
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 01:44