StoryEditor

Pravda je to, čo som povedal ja. Z funkcie ministra neodídem, odkázal Kaliňák Kiskovi

11.04.2017, 14:58
Minister vnútra Robert ​Kaliňák reagoval po skončení vlády na to, či je pravdou, že osobne požiadal prezidenta Kisku, aby využíval vládnu letku.

Minister vnútra Robert Kaliňák neodstúpi zo svojej funkcie.

Oznámil to v súvislosti so slovami prezidenta Andreja Kisku, ktorý povedal, že obmedzí lietanie vládnou letkou a zároveň žiadal Kaliňáka, aby odstúpil.

"Pán prezident ma nevolil. Mňa zvolili občania do funkcie a tí mi dali mandát, aby som vykonával túto funkciu. A ja sa musím zodpovedať mandátu. Mám pred  sebou veľa úloh, ktoré musím plniť," vyhlásil Kaliňák po rokovaní vlády.

​​Kaliňák reagoval aj na to, či je pravdou, že osobne požiadal prezidenta Kisku, aby využíval vládnu letku.

"Pravda je to, čo som povedal ja. Keď sme mali inú dohodu o letoch, ktoré nesúviseli s funkciou tak bol predpoklad, že môžu byť využívané ale mali by sa hradiť tak ako je to štandard," dodal Kaliňák. 

Minister na margo prezidentových slov povedal, že nebude nikoho spovedať zo svedomia. "Ja neviem nikoho naučiť k slušnému správaniu ani nič podobné urobiť neviem ani to nebudem bližšie komentovať," tvrdí Kaliňák.

Minister sa vyjadril aj k zverejnenému videu hovorcu prezidenta Romana Krpelana, keď sa mu minulý štvrtok na ceste do Popradu pokazilo auto a k ďalšiemu videu, na ktorom bol prezident v dopravnej zápche.

"Čo ja viem, tak dostal defekt. To nie je pokazené auto. To je vec, ktorá sa stane každému z nás ja som dostal už päť-šesť defektov. Keď sa bavíme o tej kolóne, tak to bolo na Prístavnom moste, keď išiel na letisko tak stál tam rovnako. Tam sa nezmenilo vôbec nič. Ten Prístavný most je vo štvrtok poobede a piatok zapchatý. Túto situáciu zažívali vtedy aj teraz. To už ale ja do systému pr vstupovať nebudem," komentoval Kaliňák.

Kiska po tom, ako Kaliňák predniesol v parlamente správu o letoch prezidenta vyhlásil, že používanie letky obmedzí. "Mrzí ma, že minister vnútra klame, opakovane klame. A mrzí ma, že práve takýto človek stojí na tak dôležitej funkcii ako je minister vnútra," povedal pred pár dňami Kiska. 

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:48