Archív HN
StoryEditor

EÚ na propagandu zneužíva malé deti, myslí si Kotleba. Zablokovanie fanstránok označil za cenzúru

09.04.2017, 13:02
Autor:
rdurdu
Témou diskusnej relácie V politike bola sloboda slova a jej hranice.

V diskusnej relácii TA3 V politike sa stretli poslanci Marian Kotleba (Kotleba - ĽS NS), Dušan Jarjabek (Smer-SD), Karol Farkašovský (SNS) a Boris Kollár (Sme rodina). Témou bola sloboda slova a jej hranice.

Marian Kotleba obhajoval výroky svojich kolegov Mazureka a Mizíka, ktorí dostali tisíceurové pokuty. "Povedali úplnú pravdu," dodal. Nepáči sa mu, že politici sa v pléne často urážajú, pričom tieto urážky nikomu nevadia.

Slovensko zaspalo dobu

Diskutéri sa tiež dostali k sociálnym sieťam a šíreniu nepravdivých správ, tzv. fake news.

"Slovensko zaspalo dobu," uviedol Farkašovský. Chce vytvoriť mediálny zákon, ktorý by zastrešoval sociálne siete a kontroloval pravdivosť správ. "Je problém nájsť kvalitnú informáciu," uviedol. Kollár priznal, že v minulosti na sociálnych sieťach rôzne "nezmysly". Opozičný politik si myslí, že ďaleko nebezpečnejšia je existencia médií, ktoré vytvárajú nepravdivé správy.

Cenzúra

K slovu sa dostal aj Marian Kotleba. Zablokovanie fanúšikovských na Facebooku stránok označil za cenzúru. V súvislosti s fake news spomínal vojnu v Iraku a údajné zbrane hromadného ničenia. "Američania rozsievali smrť, nie demokraciu," dodal. "Na propagandu v prospech EÚ boli zneužité deti," uviedol.

Za fake news označil aj správy, ktoré tvrdili, že sídlo strany ĽSNS bolo kúpené pre neho. "Bola to obyčajná lož, stále bývam v trojizbovom byte na sídlisku," uviedol. Žiadali sme o opravu, ale boli sme ignorovaní, posťažoval sa Kotleba.

Hrubé názory na sociálnych sieťach

Jarjabek kritizoval anonymitu sociálnych sietí, tvrdí, že tam môže ktokoľvek obviňovať kohokoľvek. "Čína je kritizovaná za cenzúru internetu a vy (koaliční poslanci) žiadate to isté," uviedol Kotleba na margo zákona, ktorý by reguloval sociálne siete.

Kollárovi prekáža anonymita na diskusných fórach, na Facebooku sa dá, podľa jeho slov, rozoznať falošný profil. Farkašovský si myslí, že každý má právo na svoj názor. "Hrubé názory však nemajú na sociálnych sieťach čo robiť," dodal.

"Politik musí zniesť viac kritiky ako obyčajný človek," uviedol Kotleba. Stopovanie ľudí je pre neho neprípustné. 

01 - Modified: 2024-04-10 15:08:43 - Feat.: - Title: Kedy a kto bude diskutovať o RTVS? O tom rozhodujeme my, odkázal Šimkovičovej rezort 02 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 03 - Modified: 2024-04-02 12:39:13 - Feat.: - Title: Z duelu v Rádiu Expres nič nebolo. Pellegrini tvrdil, že bude v regiónoch, našli ho v Bratislave 04 - Modified: 2024-03-28 13:58:45 - Feat.: - Title: Prvý duel: Spája protestami, vyčítal Pellegrini. Korčok: Fico je na rozdiel od vás aspoň originál 05 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:59