Premiér Robert Fico na HNClubeHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Téma Mečiarových amnestií je umelo politicky vytiahnutá, vyhlásil premiér

04.04.2017, 09:58
Premiér Robert Fico bol dnes hosťom na diskusnom fóre Hospodárskych novín.

Premiér Robert Fico dnes na diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub vyhlásil, že nemá problém odvolať hocijakého ministra.

"Ministrov som menil ako na bežiacom páse aj za druhej vlády," zopakoval svoj slávny výrok premiér Fico.

Premiér dodal, že rešpektuje nominácie, ktoré mu dali koaliční partneri. "Inak by táto vláda nevznikla."

Premiér Fico na HNClube neobišiel ani tému Mečiarových amnestií. Tie už v stredu môžu poslanci na schôdzi zrušiť. 

Téma Mečiarových amnestií je umelo politicky vytiahnutá, hovorí Fico. "Choďte medzi ľudí a opýtajte sa na to. Veľa ľudí prišlo za mnou a povedalo, dajte pokoj s Mečiarovými amnestiami. Bol tu jasný cieľ, čo sa malo na túto tému dosiahnuť."

Fico sa na začiatku diskusného fóra prihováral podnikateľom z celého Slovenska. Narážal na svoj najnovší boj s korupciou.

"Ak sa ktokoľvek z vás stretne s netransparentným správaním úradníka, okamžite mi zaklopte na dvere," vyzýva Fico podnikateľov.

"Nehovorme o tak vážnej veci, ako je korupcia, do vetra. Ak niečo máte, tak mi zabúchajte na dvere," odkázal Fico. Premiér sa pochválil aj dobrou ekonomickou situáciou na Slovensku a o záujme zo strany zahraničných investorov.

"O Slovensko je obrovský záujem zo strany investorov. My ich už začíname aj varovať, pokiaľ ide o pracovné sily. Bude tu už určitá miera kanibalizmu medzi firmami," hovorí Fico o investíciách.

Premiér Robert Fico na HNClube 11:36 Diskusia sa skončila. Ďakujeme vám za pozornosť 11:35 Fico uzavrel HNClub "Viete, že som otvorený na týchto diskusiách. Nie som ten typ, ktorý príde a povie sedem viet, ktoré mu niekto napíše, ako to robia iní ústavní činitelia," uzavrel Fico diskusiu. "Ak sa vám páči tento typ politiky, tak prídem aj nabudúce." 11:34 Fico: Hlupáka zo seba si robiť nenechám Hlupáka zo seba si robiť nenechám. Neverili by ste, čím ste dlhšie v politike, tým to ťažšie znášate," hovorí Fico. 11:27 Čo by ste so mnou robili, keby som sa fotil s mafiánmi? Premiér sa na záver poriadne rozohnil, ostro kritizoval Kollára s Matovičom. "Čo by ste so mnou robili, keby som sa fotil s mafiánmi po celom svete, alebo predával drogy. Čo by ste so mnou robili, keby som chcel vyš***ť 14- ročné dievča, alebo dol daňovým podvodníkom. Nechajte ma dohovoriť, prepáčte, že som taký drzý," vyhlásil Fico. 11:23 Fico kritizuje opozíciu "Mám mieru zodpovednosti a preto ma to serie, ako sa k tomu stavajú médiá. Publikujete shity, musím to otvorene povedať. Je to nemožné a neprijateľné. Viete si predstaviť, že by Kollár s Matovičom vládli v tejto krajine?" pýta sa Fico.  11:22 "Aj v Smere uvažujeme o generačnej výmene" "Aj v Smere uvažujeme o generačnej výmene. Bol by som blázon, keby som uvažoval, že môžem byť 25 rokov na čele. To nejde. Je tu miera opotrebovanosti, ale mám zodpovednosť," hovorí Fico. 11:17 Vedenie RTVS zlyhalo "Hovorím to tu verejne a možno prvýkrát. Vedenie RTVS nezvládlo úlohu zabezpečiť úlohu verejnoprávnosti. Považujem spravodajstvo RTVS za absolútne opozičné," pokračoval Fico v kritike. 11:15 Fico ostro kritizoval RTVS "Verejnoprávne médiá hrajú hru o sledovanosť a je im úplne jedno, ako bude vyzerať diskusia o 5 minút 12. Chcú hádky a bordel.  
Preto si myslím, že vedenie Slovenskej televíze a rozhlasu absolútne zlyhali, pretože je to opozičná časť médií. Musí dôjsť k výmene na čele RTVS," ostro kritizoval Fico verejnoprávne médiá.
11:00 Fico: Ministrov som menil ako na bežiacom páse "Ja nemám problém vymeniť ministra, ministrov som menil ako na bežiacom páse aj za druhej vlády," zopakoval svoj slávny výrok premiér Fico. 10:59 Fico: Rešpektujem nominácie partnerov "Rešpektujem nominácie, ktoré mi dali koaliční partneri, lebo inak by vláda nevznikla. Pokiaľ ide o nominácie, ktoré som urobil ja za moju stranu, tak je to absolútne profesionálny tím. Moji ministri už prešli nejakým obdobím," hodnotí Fico na záver HNClubu. 10:57 "Pokiaľ však nie je dohodnuté všetko, tak nie je dohodnuté nič" "Je stále predmetom diskusie téma vloženia nohy do dverí. Pokiaľ však nie je dohodnuté všetko, tak nie je dohodnuté nič. Naši ministri však intenzívne komunikujú s predstaviteľmi U.S. Steel aj s potencionálnymi investormi," tvrdí Fico. 10:56 Fico hovorí o U.S. Steel Košice "Ministri sú na pulze dňa. Dohodli sme ale režim, že spoločne oznámime nejaký postup pri U.S. Steel. Je to suverénne najväčší zamestnávateľ na východnom Slovensku," hovorí Fico o plánovanom predaji U.S. Steel Košice. 10:47 Fico: Začíname už investorov aj varovať "O Slovensko je obrovský záujem zo strany investorov. My ich už začíname aj varovať, pokiaľ ide o pracovné sily. Bude tu už určitá miera kanibalizmu medzi firmami," hovorí Fico o investíciách. 10:43 Fico hovorí o mladých "Naviac by sme mali trošku viac zapracovať s mladými ľuďmi. Keď chodím medzi gymnazistov, tak im odporúčam, aby si vybrali vysokú školu, kde nestrávia zbytočných päť rokov, získajú diplom a potom sa musia rekvalifikovať," hovorí Fico.
10:40 "Keby išlo o mňa tak ma tu dusíte dve hodiny" "Prezident často útočí do vlády a na mňa. Aj útok na ministra vnútra bol zbytočný. Kaliňák neprišiel sám a nepredložil len tak faktografickú správu o letoch prezidenta. Prečo dnes niekto nadáva na Kaliňáka. Odporúčam médiám, že skúste ísť do čriev tejto správy a zistíte hrozné veci. Keby išlo o mňa tak ma tu dusíte dve hodiny," hovorí Fico na HNClube. 10:39 Prezident na mňa nadáva, sťažuje sa Fico "Vážim si pána prezidenta a snažím sa konfliktom vyhýbať. Na druhej strane ma mrzí, že prezident príde za študentami a na mňa nadáva," odopovedá Fico na otázku šéfredaktorky, aké má vzťahy s prezidentom Andrejom Kiskom.  10:33 "Dajte pokoj s Mečiarovými amnestiami" Téma Mečiarových amnestií je umelo politicky vytiahnutá, hovorí Fico. "Choďte medzi ľudí a opýtajte sa na to. Veľa ľudí prišlo za mnou a povedalo, dajte pokoj s Mečiarovými amnestiami. Bol tu jasný cieľ, čo sa malo na túto tému dosiahnuť. 10:30 Fico tvrdí, že po brexite príde veľmi vážna diskusia o kohéznej politike. Verí, že bude pružnejšia ako tomu bolo doteraz. 10:28 Fico hovorí o spolupráci s Nemeckom Chceme, aby tu bolo viac pružnosti, menej byrokracie. Musíme byť súčasťou Európy a naviac, keď máme možnosť spolupracovať s Českou republikou a Nemeckom v oblasti automobilového priemyslu," skonštatoval Fico. 10:26 Fico kritizuje Sulíka "Najnovšie ten, ktorý sa stavia do polohy lídra opozície, hovorí, že poďme preč z jadra. To by boli dôsledky, ktoré si ani nevieme predstaviť," hovorí Fico.
10:26 Na Slovensku neexistuje štandardná opozícia, ktorá by sa mohla uchádzať o prevzatie vládnej moci 10:25 Fico by si prial Dzurindu "Zaujíma ma to, že aká je alternatíva k tomu, čo dnes na Slovensku je? A tu som naozaj trochu nervózny, keby som mal opozíciu typu Dzurindu alebo Mikloša, keby som mal opozíciu zo štandardných strán, ale máme tu veľmi zvláštnu opozicu," hovorí premiér.
10:24 Fico: Musíme byť pripravení "Nezamestnanosť je na historickom minime, chcem mať vládu, ktorá je stabilná, lebo čokoľvek sa môže stať v Európe a my musíme byť pripravení."

Premiér Robert Fico na HNClube
Zdroj: HN/Pavol Funtál
10:22 Fico hodnotí koalíciu Fico prechádza k aktuálnej téme. Hovorí, že vo voľbách to bol výsledok, ktorý sa už nepodarí získať nikomu inému. "Má to svoje výhody aj nevýhody. Trvalo to, kým sme si my tri strany na seba zvykli," hodnotí premiér. 10:20 Fico spomína Kisku "Keď prezident sľúbil, že nebude lietať, tak mu dáme štátne vyznamenanie?" kritizuje premiér Fico.  10:17 "Ak niečo máte, tak mi zabúchajte na dvere" "Ak sa ktokoľvek z vás stretne s netransparentným správaním úradníka, okamžite mi zaklopte na dvere," vyzýva Fico podnikateľov. "Nehovorme o tak vážnej veci, ako je korupcia, do vetra. Ak niečo máte, tak mi zabúchajte na dvere," odkázal Fico. 10:16 Fico sa prihovára podnikateľom Fico sa prihovára podnikateľom. "Bol som na stretnutí klubu 500 a urobil som tam výzvu, ktorú chcem urobiť aj tu. Je zvláštne, že sa tejto krajine darí. A vy to najlepšie vidíte v tom, ako vám ide biznis." 10:06 HNClub sa začína Šéfredaktorka Hospodárskych novín otvára HNClub s premiérom Robertom Ficom.

01 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 02 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 05 - Modified: 2024-04-14 10:38:59 - Feat.: - Title: Vláda sa rekonštruovať nebude, vyhlásil Taraba. Na poste šéfa parlamentu vidí Andreja Danka
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 14:49