Facebook
StoryEditor

Na Kisku čakali kotlebovci. Radšej nech útočia na mňa, ako na mamičky s kočíkmi, odkazuje prezident

03.04.2017, 11:13
Autor:
chochoTASRTASR
Prezident Andrej Kiska je dnes na návšteve mesta Brezno.

To, že ľudia volia extrémistické strany, neznamená, že sú fašisti, ale že sú nespokojní s neriešením problémov, ktoré dennodenne vidia. Po dnešnom stretnutí s vedením Brezna to uviedol prezident SR Andrej Kiska, podľa ktorého je najťažšou problematikou v meste práve nárast extrémizmu.

Kisku dnes v Brezne čakali aj kotlebovci, ktorí sú jeho tvrdými odporcami. "Stáli aj pred synagógou, kde som prišiel diskutovať so študentmi. Úprimne si myslím, že pokiaľ chcú prejaviť svoju nenávisť, svoju agresivitu, je lepšie, keď to spravia voči mne," píše sa na prezidentovom Facebooku.

"Je to lepšie, ako keby mali útočiť na mamičky s kočíkmi a na mladých ľudí len preto, že majú inú farbu pleti alebo sú iného vierovyznania," dodáva prezident.

Poslanec ĽSNS Milan Mazurek v lete 2015 počas protestu proti islamizácii v Bratislave agresívne a vulgárne kričal po rodine s kočíkom. Jeho výstup začína v čase 13:50:

„Nerieši sa kriminalita, často spojená s Rómami, obrovský neporiadok. Tu vyvstávajú otázky, ako funguje naša polícia a čo máme spraviť ako spoločnosť. Pri rómskej problematike však nikdy nesmieme ostať len pri represiách, musíme diskutovať o tom, čo pre nich aktívne spraviť,“ konštatoval prezident, podľa ktorého sa s primátorom Brezna Tomášom Abelom zhodli na dvoch cestách. „Nachádzať a dať im prácu a sústrediť sa na ich vzdelanie,“ konkretizoval.

​Počas stretnutia sa dotkli i témy zamestnanosti v regióne. „Principiálne je tu veľmi málo súkromných investorov. Najväčšími zamestnávateľmi sú mesto, nemocnica, školy. Chýba tu taký skutočne podnikateľský duch,“ povedal Kiska a zároveň ocenil, že samospráva na to reaguje a z pohľadu infraštruktúry či priemyselných parkov pripravuje všetko pre to, aby sa do regiónu podarilo pritiahnuť investorov.

Za prednosť Brezna považuje prezident prírodu v jeho okolí. „Horehronie je nádherný kraj. Muránska planina či Telgárt sú nádherné oblasti Slovenska, ktoré sú často neobjavené aj nami, Slovákmi, a nieto ešte zahraničím. Takže je otázka, čo spraviť, aby sme túto prírodu ukázali ľuďom a aby sa sem mali, ako dostať,“ podotkol prezident, podľa ktorého sú v tomto smere dôležité cesty a ubytovacie zariadenia.

01 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 02 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 04 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 05 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 22:11