Google Maps
StoryEditor

Po topoľčianskej nemocnici musí kraj zrejme prenajať aj levickú

23.03.2017, 14:22
Autor:
TASRTASR

Levickú nemocnicu zrejme čaká podobný osud ako topoľčiansku. Tú v konkurznom konaní a na základe rozhodnutia súdov získala od Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) do prenájmu spoločnosť medisimo,

Cez ňu sa potom k prenájmu topoľčianskej nemocnice dostala sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia, ktorá je členom skupiny Penta. O levickú nemocnicu má zasa záujme Agel, ktorá sa k nej dostane zrejme cez tie isté osoby, cez aké získala prenájom topoľčianskej nemocnice Penta.

Spoločnosť WORDIO, získala právo na prenájom levickej nemocnice rovnakým spôsobom ako pred časom medisimo, v prípade nemocnice v Topoľčanoch, teda cez konkurz a následné súdne spory. WORDIO vznikla rovnako ako medisimo v septembri 2014. V obchodnom registri sú ako vlastníci spoločnosti WORDIO zapísané londýnske spoločnosti Tighnet a Rami Investments Limited. Ako konatelia spoločnosti sú však uvedení Peter Baláž a Dušan Miškolci. Tie isté mená sú spolu s Romanom Wienerom zapísané v obchodnom registri aj ako konatelia spoločnosti medisimo.

Spoločnosť WORDIO je podľa informácií z NSK právnym nástupcom neziskovej organizácie Nemocnica s poliklinikou Levice, ktorá je v likvidácii. Kraj v roku 2009 nájomnú zmluvu s touto organizáciou vypovedal. Okresný a neskôr aj odvolací súd ale rozhodli, že táto výpoveď bola neplatná a nájomný vzťah naďalej trvá. Podľa NSK ide o právoplatný rozsudok.

Na jeho základe doručila WORDIO ešte 3. februára kraju žiadosť o stretnutie, na ktorom by malo dôjsť k dohode o urovnaní sporu. "Spoločnosť prejavila vôľu pre rokovanie a uzatvorenie dohody o náhradu škody mimosúdnou cestou," uvádza sa v materiáli, o ktorom budú krajskí poslanci hovoriť na svojom zasadnutí v pondelok 27. marca. Okrem toho budú rozhodovať aj o zložení vyjednávacej skupiny, ktorá bude viesť rokovania o spôsobe urovnania sporu.

Zástupcovia spoločnosti WORDIO vo svojom liste adresovanom vedeniu NSK viackrát upozorňujú na analogickú situáciu v levickej a topoľčianskej nemocnici. Zároveň vyčíslili škody, ktoré im mali neplatnou výpoveďou z prenájmu nemocnice vzniknúť. "Výška škody určená znaleckým posudkom je 3 870 118,99 eura a každý dňom sa zvyšuje o príslušenstvo," upozorňujú zástupcovia spoločnosti.

Firma okrem toho vyzýva NSK na rokovania so spoločnosťou Agel. "Medzi najpodstatnejšie ciele rokovania považuje WORDIO, s.r.o., predstavenie Agel ako investora, vrátane jeho investičných zámerov smerujúcich k financovaniu Nemocnice Levice," uvádza sa v liste adresovanom NSK. Predstavitelia spoločnosti WORDIO, v ňom kraj žiadajú o stretnutie v najbližšom možnom termíne.

01 - Modified: 2024-04-04 11:27:27 - Feat.: - Title: Pri zámene pacientiek pochybil zdravotník, tvrdí pražská nemocnica. Lekári spôsobili potrat 02 - Modified: 2024-03-28 13:33:11 - Feat.: - Title: Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole 03 - Modified: 2024-03-28 13:34:48 - Feat.: - Title: Potrat namiesto bežnej kontroly. V Česku nastala fatálna zámena 04 - Modified: 2024-03-20 12:14:35 - Feat.: - Title: Lekári prehovorili o veľkom požiari v košickej nemocnici: Boja sa chodiť do práce, mohli zhorieť novorodenci 05 - Modified: 2024-03-19 11:34:09 - Feat.: - Title: V Prešove by mohla vzniknúť nová nemocnica. V súčasnosti sa preverujú možnosti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 14:40