StoryEditor

Existujú indície, že Lipšica sleduje SIS. Považujem to za šialené, tvrdí Šeliga

17.09.2021, 14:26
Autor:
domadoma
Parlamentný pre obranu a bezpečnosť sa dnes stretol, aby prerokoval aktuálnu situáciu v bezpečnostných zložkách.

Výbor bol priestorom na to, aby sa poslanci mohli pýtať otázky na aktuálnu situáciu na inšpekcii či prokuratúrach. Boli tiež informovaní o situácii v policajnom zbore. Povedal to po rokovaní parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Šeliga (Za ľudí). 

Výbor sa stretol, aby prebral aktuálnu situáciu v bezpečnostných zložkách. 

Jedným z bodov, ktorý prediskutoval, bol paragraf 363. Ten by sa nemal vzťahovať na zadržaných vyšetrovateľov NAKA Jána Čurillu, Pavla Ďurku a ďalších, pretože prípad dozoruje krajská prokuratúra, čo Šeliga považuje za nespravodlivé. 

"To som veľmi jasne tlmočil prvému námestníkovi, pretože pán Žilinka neprišiel, pretože to považujem za nespravodlivé, lebo Generálna prokuratúra je proti tomu a trvá na statuse quo, tak pre pána Haščáka alebo Pčolinsého môžeme 363 použiť, ale pre pána Čurilu a Ďurku nie?"

Generálny prokurátor Maroš Žilinka spomenutým paragrafom totižto zrušil obvinenie podnikateľovi Jaroslavovi Haščákovi či exriaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému.

Podľa Šeligu tiež existujú indície o tom, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic je sledovaný Slovenskou informačnou službou.

Chce preto iniciovať mimoriadne rokovanie Osobitného kontrolného výboru Národnej rady na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

"V tejto súvislosti ešte dnes požiadam pána Saloňa (predseda parlamentného výboru na kontrolu činnosti SIS), aby zvolal mimoriadny výbor, pretože aby tu boli podozrenia, že špeciálneho prokurátora sleduje SIS, považujem za šialené," povedal. 

"Stali sa prípady aj mojich kolegov, ktoré mali podobný priebeh. Určite v tom bude konať aj policajný zbor," povedal k veci po zasadnutí výboru špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. "Ja osobne to riešiť nebudem, už som si na to v zásade zvykol," dodal. 

Lipšic pred piatkovým rokovaním Výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť, na ktorý bol prizvaný, naznačil, že ho cestou prenasledovalo auto s neexistujúcimi 'ešpézetkami'.

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-03-26 15:04:16 - Feat.: - Title: Téma účasti ministra Šutaja Eštoka v relácii s extrémistom Bombicom sa má presunúť na ďalší výbor 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:29