Richard SulíkTASR/A. Galica
StoryEditor

Štátna moc je v rukách mafie, reagujú sulíkovci na zastavenie vyšetrovania Bašternáka

11.03.2017, 13:44
Autor:
redred

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik sa opäť ukázal ako spoľahlivá zábrana pred nestranným vyšetrovaním. Tvrdia to predstavitelia SaS vo svojom stanovisku. Reagujú na to, že prokuratúra zastavila vyšetrovanie podnikateľa Ladislava Bašternáka.

 „Tento človek je hanbou prokurátorského stavu a nemá vo svojej funkcii čo hľadať. Znova ho vyzývame, aby odstúpil. Znova vyzývame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby voči Dušanovi Kováčikovi, ktorý odísť z funkcie odmieta, začal disciplinárne konanie,“ uvádza sa v stanovisku strany Sloboda a Solidarita.

Dôkaz mravného úpadku

Podľa liberálov je skutočnosť, že prípad podozrivého prevodu akcií spoločnosti B.A. Haus na ministra vnútra Roberta Kaliňáka špeciálny prokurátor Kováčik odňal pôvodnému prokurátorovi Vasiľovi Špirkovi a dal ho inej prokurátorke, ktorá ho zastavila, ďalším dôkazom jeho mravného úpadku.

Na základe toho, že sa prokurátor Vasiľ Špirko stal pred pár mesiacmi objektom špinavých intríg a že práve tieto intrigy špeciálny prokurátor Kováčik využil na odňatie spisu B.A. Haus, vzniklo dôvodné podozrenie, že v policajnom zbore, osobitne v Národnej kriminálnej agentúre a v špeciálnej prokuratúre, pracuje organizovaná skupina ľudí, ktorých úlohou je chrániť vysokých predstaviteľov Smeru-SD a ich klientov pred trestným stíhaním a tým pomáhať bezpráviu,“ povedal poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár.

Ak podnikateľ Ladislav Bašternák predal akcie spoločnosti B.A. Haus ministrovi vnútra Kaliňákovi pod cenu a zároveň je známe, že polícia za doteraz nevyjasnených okolností zastavila vyšetrovanie podozrení z daňových podvodov, ktorých sa mal podnikateľ Bašternák dopustiť, každému súdnemu občanovi Slovenska sa vynorí v mysli otázka, či tento predaj akcií nebol v skutočnosti platbou za nekonanie polície.

Štátna moc je v rukách mafie

Podozrenie je o to väčšie, že samotný Kaliňák obchody s Bašternákom nielen tajil, ale obskúrneho podnikateľa aj verejne chránil, keď bagatelizoval jeho hotovostné platby v objeme neuveriteľných 12 miliónov eur.

Preto sa mali všetky detaily tohto obchodu dôkladne vyšetriť vrátane pôvodu peňazí, skutočných finančných transakcií, ako aj motívu, prečo podnikateľ Bašternák akcie predal ministrovi vnútra so stratou a čo minister Kaliňák ich kúpou získal,“ konštatujú poslanci.

Strana SaS si je vedomá, že za situácie, keď je štátna moc v rukách mafie v bielych golierikoch, môžu do spoločnosti navrátiť spravodlivosť iba masové občianske protesty.

Vítame preto každú zákonnú občiansku aktivitu v tomto smere. Veríme, že aprílový  pochod študentov proti korupcii v Bratislave bude ukážkou ich mobilizačnej sily v boji za spravodlivosť,“ uzatvárajú predstavitelia SaS.

01 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 02 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 03 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 04 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 11:32