StoryEditor

Pellegrini vyzval Hegera na demisiu. Stiahol návrh na odvolanie Kolíkovej

16.09.2021, 09:54
Autor:
TASRTASR
Šéf Hlasu tvrdí, že vzhľadom na závažnú situáciu v bezpečnostných zložkách je zbytočné odvolávať jedného člena vlády.

Nezaradený poslanec Národnej rady Peter Pellegrini stiahol návrh na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Tvrdí, že vzhľadom na závažnú situáciu v bezpečnostných zložkách je zbytočné odvolávať jedného člena vlády.

Vyzval na demisiu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Avizoval, že jeho poslanci začnú so zberom podpisov na iniciovanie schôdze s cieľom odvolať predsedu vlády.

"Jediným riešením tejto situácie je, aby zo svojho postu odstúpil predseda vlády, a tým celá vláda," uviedol Pellegrini s tým, že obratom začínajú zbierať podpisy pod návrh na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády. Návrh chce bezprostredne po vyzbieraní potrebných 30 podpisov poslancov podať do parlamentu.

Tvrdí, že premiér mal informácie o závažnosti situácie v silových zložkách a o podozreniach z marenia vyšetrovaní, preto zvolal aj stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu v budove Slovenskej informačnej služby (SIS), no následne nekonal a manipulovanie pokračovalo.

Odvoláva sa na uniknuté dokumenty, v ktorom sa opisujú dôvody obvinenia vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). "To sa nedalo čítať. To bol jeden hnus," uviedol Pellegrini.

Tvrdí, že v jednotlivých odposluchoch sa píše o tom, ako si "partia ľudí hovorí, koho dá dolu", ako vykonštruovať obvinenia, "našiť niekomu" korupciu, aby to riešila špeciálna prokuratúra a jej vedenie.

Pellegrini si nemyslí, že toto všetko bolo z hlavy samotných vyšetrovateľov. Vyzval ich, aby vypovedali o tom, kto im pokyny dával.

Podľa neho aj o tomto s najväčšou pravdepodobnosťou vedeli vysoké politické špičky, vrátane ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Naznačil, že niekto zhora k tomu zrejme dával pokyn. V odvolávaní Kolíkovej či Mikulca preto nevidí zmysel.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 12:26