StoryEditor

Sme svedkami rozvratu štátu, tvrdí Pellegrini. Čaputovú vyzval, aby spravila s vládou poriadok

14.09.2021, 12:25
Autor:
klkl
Podľa expremiéra sa potvrdili informácie o tom, že sa na polícii a prokuratúre vytvorila skupinka, ktorá koná na základe politickej objednávky.

Včerajšie zatýkanie na NAKA a v policajnej inšpekcii podľa šéfa opozičného Hlasu-SD potvrdilo, že "časť polície a prokuratúry koná na politickú objednávku." Na brífingu to povedal šéf strany Peter Pellegrini. 

"Potvrdili sa správy SIS, o ktorých sa hovorilo aj v parlamente, že sa v polícii a na špeciálnej prokuratúre vytvorila skupinka, ktorej cieľom je pozatvárať každého, kto sa im otočí chrbtom a pozatvárať politických oponentov," tvrdí Pellegrini s tým, že na čele tejto skupinky majú byť Daniel Lipšic, Roman Mikulec a Igor Matovič.

​Podľa Pellegriniho sa už časť polície nemohla pozerať na nezákonnosti, ktoré sa tu dejú. "Chcem povzbudiť všetkých poctivých policajtov a prokurátorov, aby sa nenechali zastrašiť výrokmi Matoviča, Mikulca a špeciálneho prokurátora."

Pellegrini vyzval predsedu vlády, aby na štvrtok zvolal rokovanie Bezpečnostnej rady, "na ktorej sa musí hovoriť o tom, čo sa v tejto krajine deje." Tvrdí, že sa pozeráme na bezpečnostný rozvrat štátu

Šéf Hlasu zároveň poslal odkaz prezidentke Zuzane Čaputovej. "Hoc sa niekedy tvári ako neutrálna osoba, je už niekoľko mesiacov plne informovaná o tomto všetkom, čo sa tu deje." Pellegrini pripomenul, že prezidentka má nie len informácie tajných služieb, ale aj priamo od najvyšších štátnych úradníkov. 

Spýtal sa jej, či sa cíti komfortne a nestranne, keď obhajcom včera zatknutých ľudí je Peter Kubina, ktorý je podľa neho zároveň prezidentkiným poradcom. "Mala by ho okamžite zbaviť pozície poradcu a nadobro sa s ním rozlúčiť. V opačnom prípade bude aj ona integrálnou súčasťou tohto marazmu," povedal Pellegrini.

Kubina bol prezidentkiným poradcom, v súčasnosti však na jej oficiálnej stránke medzi poradcami chýba.

"Poradcovský vzťah ukončil k 25. mája 2021, a to práve z dôvodu, aby vzhľadom na jeho novú advokátsku činnosť nedochádzalo k podozreniam z konfliktu záujmov," priblížil Čaputovej hovorca Martin Strižinec.

​Čaputovú vyzval, aby zvolala stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov, aby si nechala vysvetliť, aká je situácia a čo sa deje. "Ona by mala občanom vysvetliť, čo sa deje. Dúfam, že ju to nenechá chladnou. Lebo to je to, čo má prezident robiť. V ťažkých časoch prevziať iniciatívu a spraviť poriadok," dodal Pellegrini. 

Expremiér na tlačovej konferencii spomenul aj možnosť mimoriadnej schôdze parlamentu v utajenom režime, kde by sa riešili tieto odhalenia. Je presvedčený, že vo funkcii by mal skončiť prinajmenšom minister vnútra Mikulec. 

"Musí tam prísť niekto, kto má autoritu a nie títo chlapci a dievčatá, ktorí sa hrajú na ministrov a medzi tým sa krajina rozpadá," dodal Pellegrini. 

01 - Modified: 2021-09-13 14:55:07 - Feat.: 0 - Title: Zadržanie elitných vyšetrovateľov NAKA: Minimálne jeden pracoval na stíhaní, ktoré zrušila prokuratúra 02 - Modified: 2021-09-13 13:34:23 - Feat.: 0 - Title: Nepoznám dôvody, prečo inšpekcia zaistila vyšetrovateľov NAKA, tvrdí odchádzajúci šéf polície Kovařík 03 - Modified: 2021-09-13 14:54:12 - Feat.: 0 - Title: Šéfa inšpekcie zadržali vlastní podriadení v jeho kancelárii
01 - Modified: 2024-04-25 18:34:42 - Feat.: - Title: Post predsedu parlamentu patrí Hlasu. Ak SNS nedá hlasy, bude ho zastupovať Žiga, tvrdí Raši 02 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 05 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 21:18