TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Fico: Nie je možné, aby na Kotlebovom úrade holohlaví chlapi kričali na stráž

28.01.2017, 12:17
Autor:
chocho
Podľa premiéra treba zastaviť nezmyselný experiment v Banskej Bystrici.

„Označiť niekoho za fašistu nie je môj štýl. Ale ak niekto chodí ako kačica, kváka ako kačica a vyzerá ako kačica, tak je to kačica.“ Vyhlásil to premiér Robert Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Reagoval tak na otázku moderátora, či je podľa neho strana ĽS NS fašistická.

„Treba zastaviť nezmyselný experiment v Banskej Bystrici"

Premiér pritom skritizoval opozíciu. Ľudia zo SaS totiž podľa neho rokujú s "takýmito ľuďmi".

Očakáva, že štandardné politické strany sa preto zhodnú za základných principiálnych veciach. „Že aspoň v tomto, keď nie v ekonomických veciach, sme na jednej lodi.“ Spomenul konkrétne holokaust a SNP, ktoré má podľa vlastných slov „hlboko v DNA.“ Vyzval k tomu aj opozíciu, „hoci tam máme hocijakých čudákov a trpákov.“

„Treba zastaviť nezmyselný experiment v Banskej Bystrici. Nie je možné, aby po Úrade banskobystrického kraja chodili holohlaví chlapi a kričali na stráž,“ povedal Fico na rovinu.

Pozrite si aj vyjadrenie premiéra Fica z 23. januára k situácii v Banskobystrickom kraji:

Zároveň Fico povzbudil orgány činné v trestnom konaní, aby postihovali ľudí, ktorí vyzývajú napríklad na zabíjanie detí alebo spochybňujú holokaust.

„Vy ste boli na vojne?“

Policajný prezident Tibor Gašpar má premiérovú plnú dôveru. Reagoval tak na Gašparov podpis pod vyhlásením skupiny členov združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub o migrácii. "U mňa ako u predsedu vlády, hoci je priamo podriadený ministrovi vnútra, má prezident Policajného zboru absolútnu dôveru. Je to špičkový profesionál. Myslím si, že je to človek na správnom mieste," vyhlásil.

V dokumente sa napríklad píše, že migrácia do Európy je politicky a mediálne organizovaná. Niektorí európski premiéri podľa Fica tvrdia, že migrácia je organizovaná mnohými mimovládnymi organizáciami. Dokazujú to podľa neho aj spravodajské informácie.

K téme povyšovania politikov v armáde, hoci sa sám takto stal plukovníkom, sa Fico bližšie vyjadrovať nechcel. Ale na otázku moderátora reagoval protiotázkou: „Vy ste boli na vojne?“ Keď moderátor prezradil, že nie, Fico odpovedal slovami: „No tak vidíte.“

„Odmietam túto hystériu, ktorú vyvolala opozícia, najviac o tom hovoríte tí, ktorí ste neboli na vojne. Ja sa tým nebudem zaoberať.“ Reagovať nechcel ani na sporné vyjadrenie ministra obrany za SNS Petra Gajdoša, že „rozkaz je nad zákon.“ „V tejto krajine je toľko dôležitých tém, ja sa k tomuto fakt vyjadrovať nebudem,“ vyhlásil premiér.

01 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore 02 - Modified: 2024-04-17 10:14:20 - Feat.: - Title: Fico ide do Bruselu rokovať o jednotnom trhu, Ukrajine a Izraeli. Oznámil aj letnú návštevu Číny 03 - Modified: 2024-04-16 14:11:36 - Feat.: - Title: Fico hovorí a koná ako geopolitický analfabet, kritizuje PS 04 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 14:52