TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko prehovoril o povýšení na kapitána: Spolužiaci sa mi smiali, keď som chodil v uniforme

28.01.2017, 11:32
Autor:
chocho
Danko hájil aj sporný výrok ministra obrany za SNS Petra Gajdoša.

Predseda parlamentu a šéf koaličnej SNS Andrej Danko poskytol veľký rozhovor pre denník Plus jeden deň. Vyjadril sa v ňom k aktuálnej kauze jeho povýšenia na kapitána, k RegioJetu či k mediálnemu tímu premiéra Roberta Fica.

Danko hájil "rozkaz je nad zákon"

Na otázku, či zvažoval vrátenie hodnosti, Danko priamo neodpovedal. „Demagogicky sa táto vec zneužila na útoky voči mojej osobe, pretože sú mnohí, ktorým prekážajú čísla SNS,“ vyhlásil.

„Keď som v roku 1998 chodil v zelenej uniforme medzi spolužiakov, smiali sa mi, načo som išiel na vojnu. Z celého ročníka nás na vojnu šlo len pár,“ objasnil Danko svoj postoj k armáde.

Danko hájil aj sporný výrok ministra obrany za SNS Petra Gajdoša „rozkaz je nad zákon“. Ten zaznel z ministrových úst na tlačovke, na ktorej Gajdoš vysvetľoval povýšenie šéfa SNS o osem hodností. Danko tvrdí, že to platí vo vojnovom stave „a takto to aj pán minister myslel“.

Pozrite si aj tlačovku ministra Gajdoša, na ktorej zaznel výrok "rozkaz je nad zákon":

„Mne ide po krku asi každý“

Predseda parlamentu ďalej v rozhovore tvrdí, že musí čeliť „mediálnej smršti“ na svoju osobu. Tá sa mala spustiť po tom, ako bol zverejnený prieskum, v ktorom sa stal najobľúbenejším politikom.

„Mne ide po krku asi každý,“ reagoval Danko na poznámku redaktorky, že kuloárne reči hovoria o tom, že Smer pôjde po krku SNS. Šéf národniarov však vzápätí tvrdí, že nechce trpieť schizofréniou a ohroziť tak dôveru v koalícii.

Záhadné dotácie a rekonštrukcia

V rozhovore sa Danko vyjadril aj k téme RegioJetu. Český dopravca podľa neho zo Slovenska neodíde, pretože má nadštandardné podmienky. „Štát mu zrekonštruoval za Figeľa trať. Za čias Počiatka začal od roku 2014 brať RegioJet záhadným spôsobom 8,5 milióna eur ročne.“

Podľa šéfa parlamentu by bolo zaujímavé zistiť, „ktoré médiá financuje RegioJet“ a „prečo tak pánovi Figeľovi a Počiatkovi záležalo na tom, aby k nám prišli repasované staršie vlaky zo západu.“ Práve o dotáciách a rekonštrukcii trate, ktoré Danko označil za záhadné, sa chce predseda SNS v najbližšej dobe rozprávať s premiérom Robertom Ficom. 

Mediálny tím predsedu vlády nie je úplne podľa predstáv Danka. V rozhovore sa vyjadril, že niektoré osoby v ňom vníma veľmi citlivo. Konkrétne spomenul Michala Hlaváča. Ten má mať podľa neho veľmi blízky vzťah s Radovanom Cholevom, "ktorého som niekoľko krát označil, že zlikvidoval svojim politickým PR stranu Sieť. A on mi to dnes vracia svojimi aktivitami."

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:30