StoryEditor

"Nepoznám túto pani." Ľudia v Smere reagujú na Ficovu novú generáciu

16.01.2017, 15:08
Ľudí zo Smeru sme sa pýtali, čo hovoria na nové predstaviteľov novej generácie, ktorých dnes predstavil premiér Robert Fico.

Premiér Robert Fico ráno predstavil časť novej generácie Smeru. Má ňou byť podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini a štátna tajomníčka na ministerstve vnútra Denisa Saková.

O Pellegrinim ako novej krvi v radoch Smeru sa hovorí už dlhšie a v súčasnosti je aj jedným z podpredsedov strany. Prekvapením je práve Saková. Pravá ruka ministra vnútra Roberta Kaliňáka totiž zatiaľ nie je ani členkou strany. V najbližších dňoch by si mala podať prihlášku. Poslancov za Smer sme sa pýtali, či o prezentovaní Sakovej ako novej generácie Smeru vedeli a aký na to majú názor.

​​Monika Beňová, europoslankyňa:

Myslím si, že je to rozhodnutie Roberta Fica. Neviem o tom, že by to bolo všeobecné rozhodnutie, nepamätám si, že by ju predstavil pred mesiacom na sneme. Možno by dostala príležitosť predstaviť svoje priority. Z väčších európsky sociálno-demokratických strán som zvyknutá na iný druh politiky, takže ak má niekto byť novým lídrom Smeru, potom sa musí o túto podporu uchádzať pred väčším zoskupením, ako je kancelária predsedu strany.

Martin Glváč, predseda poslaneckého klubu Smeru:

Pozrite sa, vždy ste volali aj vy novinári po mladých a nových tvárach. Pani Saková bola aj na kandidátke. Všetci volajú po tom, aby bolo viac žien v politike, to znamená, že je absolútne prirodzené, že aj takíto ľudia sa dostávajú do popredia. Nie je to žiadne prekvapenie. Všeobecne sa bavíme vždy na vedení.

Viktor Stromček, štátny tajomník za Smer na ministerstve dopravy:

Aj pani Sakovú aj pána Pellegriniho poznám osobne ako veľmi pracovitých ľudí, ktorí majú za sebou výsledky. Myslím si, že ide o výbornú voľbu nielen pre Smer, ale aj pre celé Slovensko.

Ján Podmanický, poslanec:

Nevedel som o tom, ale poznám pani štátnu tajomníčku ako veľmi schopnú manažérku. Takže z profesionálneho života ju poznám už dlhšie a považujem takúto voľbu za správnu.

Dušan Jarjabek, poslanec:

Nepoznám túto pani, nemôžem na to nič povedať, iba jednu-jedinú vec: držím palce. To je vývoj. V rámci novej generácie je plno ľudí, o ktorých nielenže nevedia novinári, ale neviem o nich ani ja. Nepoznám ani všetkých štátnych tajomníkov. Dokonca som rád, keď poznám v rámci rezortu kultúry všetkých dôležitých ľudí. Nepoznám všetkých, hoci by som možno mal. Naozaj neviem, kto je v rámci takýchto ľudí novej generácie, ktorí by mali nastúpiť za ľudí, ktorí by v Smere mali končiť či už profesne alebo stranícky.

Miroslav Číž, poslanec:

Smer vznikol v roku 1999 a je úplne prirodzené, že prichádza čas na generačnú výmenu. Je tu snaha, ako mladým ľuďom vytvárať lepšie podmienky, aby sa mohli presadzovať. Je to pozitívne a všetci k tomu máme rešpekt.

V danom prípade je prirodzené, že predseda prezentuje ľudí, ktorí sa presadili vo výkonných funkciách. V parlamente sa ani celkom nedá upútať na seba pozornosť. Pravdepodobne je spokojný s výkonom jej funkcie a preferuje ju ako dámu, ktorá má perspektívu.

Nebola to celkom novinka, ale je fakt, že preferovanejšie meno bol pán Pellegrini.

Boris Zala, europoslanec (v súčasnosti má pozastavené členstvo v Smere):

Pokiaľ ide o pána Pellegriniho, nepochybne vítam tento krok. Ale to, že je novou generáciou Smeru, hovorím už skoro rok a považujem to za samozrejmé. Pokiaľ ide o pani Sakovú, neviem, kto to je, nikdy som ju v štruktúrach Smeru nevidel, takže vôbec neviem, o čo ide. 

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 23:38