StoryEditor

Podľa Fica chce Kiska vstúpiť do novej strany. Ja to rešpektujem, hovorí premiér na HNClube

12.12.2016, 09:00
Autor:
lmlm
Premiér Robert Fico na diskusnom fóre Hospodárskych novín reagoval na aktuálne politické otázky.

Premiér Robert Fico dnes na diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClube vyhlásil, že sa nebojí žiadneho politického súboja.

"Ak sa dvaja páni rozprávajú o predčasných voľbách, tak to budú musieť vysvetľovať oni," reagoval premiér na fakt, že šéf SNS Andrej Danko a šéf SaS Richard Sulík diskutovali spolu o predčasných voľbách.

Premiér v diskusii predostrel, ako vidí svoju politickú budúcnosť.

"Asi by som bol smiešny, ak by som si myslel, ž tu budem na večné roky. Ja už teraz nadsluhujem. Ale záleží mi na tom, aby mala krajina stabilnú vládu," dodal premiér. Fico na HNClube povedal, že prezident Kiska chce vstúpiť do politickej strany.

"Je tu príprava na vstup nového politického subjektu a ja to rešpektujem," reaguje Fico na margo prezidenta Andreja Kisku.

Robert Fico na HNClube (sledujeme online) 11:48 Keď raz z politiky odídem, tak už sa do nej nikdy nevrátim Fico zopakoval, že tu nebude večne. "Po nejakom čase to nefunguje. Aj teraz vykrikujú takí, ktorí majú podporu mínus päť percent, alebo sa vracajú takí, ktorí už v politike neuspeli. Ja keď raz z politiky odídem, tak už sa do nej nikdy nevrátim," ukončil premiér. 11:36 Fico ako premiér aj po roku 2020? Šéfredaktorka HN sa pýta premiéra, či chce byť premiérom aj po roku 2020, keď sám tvrdí, že už nadsluhuje. "Pozrite sa. Idete si ráno zacvičiť a o hodinu na to ležíte v nemocnici. Viete, o čom hovorím. Alebo idete ráno po prechode pre chodcov a poobede ležíte v márnici," odpovedá Fico vyhýbavo. 11:33 Priznanie Fica: Ja už teraz nadsluhujem Fico na záver HNClubu predostrel, ako vidí svoju politickú budúcnosť. "Asi by som bol smiešny, ak by som si myslel, že tu budem na večné roky. Ja už teraz nadsluhujem. Ale záleží mi na tom, aby mala krajina stabilnú vládu. V takomto politickom prostredí je to mimoriadne zložité, preto si staviam plány len do roku 2020." 11:17 "My sme niekedy sadomasochisti" "My sme niekedy sadomasochisti. Robí vám to zle, ľudia vám nadávajú. Tak sa toho zbavte," odkázal Fico šéfovi Svetu zdravia, ktorý patrí finančnej skupine Penta, Ľubošovi Lopatkovi. Ten sa ohradil voči slovám premiéra, ktorý tvrdí, že Penta si cez médiá budu vplyv v zdavotníctve. "Penta je neuveriteľne dravá firma. Penta je najaktívnejším hráčom v zdravotníctve."   11:13 Fico hovorí o vstupe Kisku do politiky "Je tu príprava na vstup nového politického subjektu a ja to rešpektujem," reaguje Fico na margo prezidenta Andreja Kisku. 11:12 Fico: V nadácii je človek, ktorý je absolútne prepojený na prezidenta "Prečo by som nepovedal, že je to nadácia, na čele ktorej stojí bývalý riaditeľ Kiskovej kancelárie. V nadácii je človek, ktorý je absolútne prepojený na prezidenta." 11:09 Fico útočí na Kisku Robert Fico na konci HNClube v praxi koniec politickej korektnosti, o ktorom hovoril na sobotňajšom sneme. Reagoval na kauzu predražených nákupov v nemocnici sv. Michala v Bratislave. "Príde nadácia, ktorá patrí pánovi prezidentovi Kiskovi a takto vyfľusnú zoznam zdravotníckeho zariadenia a tvrdia, že toto všetko je predražené," reaguje Fico.
11:03 "Ukážte mi, kto čo ukradol? "Ukážte mi, kto porušil zákon, čo kde kto ukradol a čo bolo predražené? Vy si myslíte, že by si ministerstvo zahraničných dovolilo takúto blamáž."  11:02 Párky s horčicou "To naozaj máme dať na galavečer párky na papierovom podnose s horčicou? Majme trochu úctu k tejto krajine," rozhorčil sa Fico. 

11:01 Fico sa vracia k obvineniam ohľadom predsedníctva "Ja doteraz netuším, z čoho bolo ministerstvo zahraničných vecí obvinené. Ja to neviem, a považujem sa za priemerne inteligentného človeka," vracia sa premiér k obvineniam z predražených zákazok v rámci predsedníctva.

11:00 "Je to bublina" "Poďme prelomiť atmosféru okolo klientelizmu a korupcii, ktorá tu je. Lebo je to bublina a nie je to pravda." 10:52 "Žijeme v inej dobe" "Keď sa prijal za éry socializmu zákon, tak platil až do roku 1989 a často ho nebolo treba meniť, ale žijeme trošku v inej dobe. Asi máte pravdu v tom, že poščty zmien sú príliš vysoké. Ale legislatíva je o tom, že sa prispôsobuje potrebám praxe," tvrdí premiér.
10:49 Ficov odkaz pre podnikateľov "Nemôžete sa sťažovať, na Slovensku je vám veľmi dobre," vtipne odkazuje Fico podnikateľom. 10:47 Fico hovorí o budúcnosti U.S. Steel Košice "Ak sa U.S.Steel rozhodne odísť zo Slovenska, takúto informáciu oficiálnu nemám. My budeme robiť všetko preto, aby sme vložili nohu do tejto spoločnosti, tak, ako sme to urobilii v pripade SPP, kde sme si vyrokovali bezplatný vstup do spoločnosti," vysvetlil Fico.
10:44 Vyzývam opozičných kolegov, aby prestali strašiť "Vyzývam opozičných kolegov, aby prestali strašiť. Prestaňme strašiť týchto ľudí, lebo sú životne naviazaní na svoje zamestnanie," hovorí Fico v reakcii na situáciu v U.S. Steel Košice. 10:43 Fico hovorí o investíciách "Naďalej pretrváva veľký záujem zahraničných investorov prichádzať na Slovensko. Veľmi slušná kvalita práce, stimuly, niekedy to vyzerá tak, ako keby sme si tie investície kupovali," tvrdí Fico.
10:40 Atraktívna krajina pre podnikateľov "Slovensko je krajina, ktorá je stále veľmi atraktívna aj z pohľadu podnikania a investovania," pochválil sa premiér. 10:39 Fico hovorí o zneužívaní systému "Ako môže fungovať firma, ak je zamestnanec na dohodu a podľa tej dohody robí hodinu denne. To je zneužívanie systému a obchádzanie zákona," tvrdí premiér. 10:37 Fico: Sme taká neuveriteľne liberálna krajina "My sme taká neuveriteľne liberálna krajina. Uvedomme si, že VÚC robili poriadok zo strednými školami. Zo 700 urobili 500." 10:35 "Duálne vzdelávanie sa zatiaľ nerozbehlo v takom rozsahu, v akom sme očakávali," priznáva premiér pred podnikateľmi. 10:35 Máme veľa žiadostí na dovoz ľudí z Vietnamu, Malajzie a Filipín "Máme veľa žiadostí na dovoz ľudí z Vietnamu, Malajzie a Filipín Predovšetkým do fabrík, kde je nízka mzda," hovorí Fico.
10:31 Zaujíma ma človek, ktorý zarába 470 eur "Zaujíma ma viac v tomto okamihu človek, ktorý zarába 470 eur. A keď niekto zarába milióny, tak mi je jedno, či zaplatí o pár tisíc eur viac," reaguje premiér.  10:31 "Choďte do fabriky" "Ja som ľavicový politik. Choďte niekedy do fabriky a pozrite sa na tie ženy, čo tam robia za 470 eur," hovorí šéfredaktorke premiér. 10:30 Fico hovorí o dani z dividend "Daň z dividend sme mali zaviesť už dávno, ale vždy existovali nejaké prekážky. Je to úplne normálna štandardná daň. Špatne sme ju neaplikovali, jej výška je zanedbateľná, je typicka pre krajiny OECD a nevidim." 10:28 Podnikateľom sa výnimočne darí Teraz je obdobie, kedy sa podnikateľom výnimočne darí, prihovára sa Fico účastníkom HNClubu. 10:27 Stratégia vlády "Tempo nastavenia harmonogramu, kedy bude alebo nebude vyrovnaný rozpočet je vyslovene stratégiou vlády za predpokladu, že plníme plány, ktoré od nás očakávajú v eurozóne." 10:26 Kto na ulici vie, čo to je vyrovnaný rozpočet Kto na ulici vie, čo to je vyrovnaný rozpočet. Pre koho je to dobré? pýta sa Fico na HNClube. 10:25 Premiér hovorí o verejnom dlhu "Neviem prečo sa stále dusíme nejakým dlhom. Dnes sa pohybuje náš verejný dlh na úrovni 52 percent a je reálna šanca, že pôjdeme pod 50 percent," hovorí Fico 10:24 Je na samotnej krajine, aby si stanovila tempo "Je na samotnej krajine, aby si stanovila tempo, ktorým bude ozdravovať financie. Ukázalo sa, že výber DPH je lepší a lepší," konštatuje premiér. 10:23 Fico odľahčuje atmosféru Fico odľahčuje atmosféru." Som kľudný, ja som si bol ráno zabehať." 10:22 Nebojím sa politického súboja Fico tvrdí, že sa nebojí žiadneho politického súboja. Premiér hovorí, že ak sa Sulík s Dankom rozprávajú o predčasných voľbách, tak to budú musieť vysvetľovať oni. 10:21 Keď budú voľby, tak budú Táto vláda má dobrý program, tvrdí premiér. Nerozumie bubline, ktorá je vytvorená. "Veď, keď budú voľby, tak budú. Pobijem sa ešte raz," hovorí premiér. 10:19 Fico: Nie som v polohe, že sa trasiem o stoličku "Nie som v tej polohe, že sa trasiem či budem ráno môcť prísť do kancelárie. Viem, čo je moja úloha. Mojou úlohou je stabilita, vláda má stabilný mandát a chcem, aby vydržala do roku 2020," hovorí Fico. 10:18 "Sme oázou kľudu a stability Premiér reaguje na otázku, či sa o rok stretneme v rovnakej vládnej zostave. "Nemyslím si, že by Slovensko žilo v nejakých turbulentných časoch. Sme oázou kľudu a stabilitu," začína premiér vyhýbavo. 09:59 HNClub s premiérom sa začína Šéfredaktorka Hospodárskych novín Marcela Šimková otvára HNClub s premiérom Robertom Ficom.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:45