TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Matovič: V zúfalstve som si na tričko napísal "Fico chráni zlodejov", nie som štandardný politik

11.12.2016, 11:39
Autor:
TASRTASR

Podhubím pre extrémizmus na Slovensku je korupcia. V dnešnej diskusnej relácii TA3 to vyhlásil líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič, ktorý odmietol, že by bulvarizoval politický priestor a tým napomáhal vyššej podpore extrémizmu.

"Nehovoriť zlodejom, že sú zlodeji, skorumpovaným, že sú skorumpovaní? Sme v dobe sociálnych médií. Keď ľudia zbadajú stručné a jasné vyjadrenie s obrázkom, transparentom či grafom, vedia sa viac zapáliť. To nie je bulvarizácia," podotkol na margo štýlu svojej politiky.

Šéf Obyčajných tvrdí, že do politiky išiel, aby z nej vyhnal zlodejov. "V zúfalstve som si na tričko napísal 'Fico chráni zlodejov'. Každý má právo na slobodu prejavu a ja si tu slobodu prejavu chrániť budem," uistil.

Matovič však uznal, že z istého pohľadu nie je štandardným politikom. "Ak štandard je robiť biznis s Bašternákom či bývať v byte daňového podvodníka, tak taký štandard nie som a odmietam ním byť," deklaroval.

Neštandardným je aj hnutie OĽaNO-NOVA, ktoré má len štyroch členov. Matovič tu avizuje isté zmeny. "Hľadáme model, ktorý bude nastavený a vhodný do 21. storočia sociálnych sietí," povedal. Podľa jeho slov ide o ľudí, ktorí sympatizujú s hnutím OĽaNO-NOVA, ale nepotrebujú resp. nechcú stranícku knižku, len byť v užšom kontakte. Malo by teda ísť o registrovaných sympatizantov hnutia.

Igor Matovič zopakoval, že sa v parlamente nechystá dodržiavať širokodiskutovanú novelu Rokovacieho poriadku NR SR. "Európsky súd pre ľudské práva už rozhodol, že nemožno poslancom zakázať používať veci, ako graf či tabuľku. Nad zákonom je Ústava SR a ja sa jej budem držať. Ak je v zákone niečo, čo opľúva ústavu, budem sa držať ústavy. Tá mi dáva právo používať pri prejave pomôcky, tak ich použijem," uzavrel.

01 - Modified: 2024-04-23 20:35:28 - Feat.: - Title: Námestník ministra obrany v Rusku bol zadržaný pre podozrenie z korupcie 02 - Modified: 2024-04-23 11:15:40 - Feat.: - Title: Ukrajinský minister pôdohospodárstva je podozrivý z machinácií so štátnymi pozemkami 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-18 13:39:30 - Feat.: - Title: Ficova vláda má nový problém. Brusel sa vybral opačným smerom 05 - Modified: 2024-04-14 09:00:00 - Feat.: - Title: Jeden z najväčších bankových podvodov ju bude stáť život. Za zmiznutie dvanástich miliárd eur dostala Vietnamka trest smrti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 15:54