HN/Peter Mayer
StoryEditor

Šéf klubu OĽaNO: Konanie opozície je nehorázne, nebudeme tomuto cirkusu asistovať

09.09.2021, 16:02
Autor:
TASRTASR
Roman Mikulec sa v reakcii opýtal, ako je možné, že Fico ako trojnásobný premiér ešte stojí v parlamente po tom, čo dopustil vytvorenie systému, vďaka ktorému sa mohlo rozkrádať.

Konanie šéfa Smeru Roberta Fica a opozície považuje hnutie OĽANO za prejav nehoráznosti, preto nebude ich "cirkusu" asistovať. Uviedol to predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš po tom, čo sa presunula mimoriadna schôdza o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Inicioval ju Smer, ktorý podal od leta už tretí pokus na odvolanie.

​Šipoš označil iniciovanie schôdzi za cirkus, pretože opozícia podľa neho dobre vie, že tento bod už je zaradený na septembrovú schôdzu Národnej rady. "Robert Fico je splašený a potrebuje sa pred Petrom Pellegrinim predháňať," povedal Šipoš s tým, že lídri Smeru-SD a Hlasu-SD potrebujú bojovať za svojich nominantov, ktorí sa ako kajúcnici priznávajú, aké "ohavnosti" sa tu odohrávali za ich vlád.

Opozícia podľa Šipoša osočuje Mikulca. Ten podľa neho nezasahuje do práce orgánov činných v trestnom konaní. "Koná v úplnom protiklade s gaunermi, ktorí vydali políciu do pazúrov organizovaného zločinu," doplnil.

Mikulec sa v reakcii opýtal, ako je možné, že Fico ako trojnásobný premiér ešte stojí v parlamente po tom, čo dopustil vytvorenie systému, vďaka ktorému sa mohlo rozkrádať.

Mimoriadnu schôdzu o odvolávaní Mikulca presunuli pre neuznášaniaschopnosť poslancov. Rokovanie sa pokúsia otvoriť v piatok o 9.00 hod. Okrem poslancov Smeru-SD sa pod návrh podpísali nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu a aj Martin Čepček, ktorý nedávno odišiel z klubu OĽANO.

Koalícia už avizovala, že návrh na odvolanie Mikulca chce presunúť na riadnu schôdzu, ktorá sa začína 16. septembra. Opozícia Mikulcovi pri pokusoch o jeho odvolanie vyčíta situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov i zasahovanie do vyšetrovania káuz.

01 - Modified: 2021-09-09 12:56:43 - Feat.: 0 - Title: K odvolávaniu Mikulca neprišlo. Kollár odložil schôdzu na piatok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 02:41