StoryEditor

Vlaková doprava na severe skolabovala, meškanie sa počíta na hodiny

02.12.2016, 09:30
Autor:
dlmdlmČTKČTK

Poškodenie trolejového vedenia po náraze vlaku do spadnutého stromu skomplikovalo dnes prevádzku na hlavnej železničnej trati na severe Slovenska, čo ovplyvnilo aj spoje medzi Slovenskom a Českou republikou. Sneženie a silný vietor poznačili aj cestnú dopravu v horských oblastiach. Horská služba neodporučila turistom túry vo Vysokých Tatrách aj na ďalších miestach.

Vlak z Humenného do Prahy narazil medzi stanicami Východná a Kráľová Lehota do stromu a následne poškodil trolejové vedenie na oboch koľajniciach. Strojvodca bol pri kolízii zranený. Štátne dráhy ZSSK upozornili, že vlaková doprava v tomto úseku bola obmedzená na jednu koľaj a že súpravy prechádzajú len s pomocou dieselovej lokomotívy.

Aktuálny stav meškania vlakov na Slovensku zistíte aj po kliknutí na odkaz.

vlaky meškanie vlaky meškanie ŽSR

​Dopravca RegioJet z českej skupiny Student Agency informoval, že svoje spoje medzi Liptovským Hrádkom a Popradom nahradil autobusmi, a upozornil na výrazné meškanie vlakov na trati z Košíc do Prahy a z Bratislavy do Košíc.

"Mrzí nás to, robíme maximum, ale podmienky sú skutočne veľmi nepriaznivé," zhodnotil hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. Nočný spoj dopravcu z Prahy a rovnako aj ranný spoj z Košíc do Bratislavy majú podľa jeho slov meškanie v rozsahu troch až štyroch hodín.

"Pri obidvoch týchto spojoch bola v úseku Liptovský Hrádok - Štrba - Poprad-Tatry zavedená náhradná autobusová doprava," opísal hovorca. Súpravy oboch spojov sa podľa jeho slov premenili, aktuálne by teda mali pokračovať v jazde, avšak budú mať uvedené meškanie pri príjazde do cieľových staníc.

Sneženie skomplikovalo tiež dopravu na cestách najmä v horských oblastiach. Napríklad horský priesmyk Donovaly bol uzavretý pre nákladné autá. V súčasnosti je kompletne uzavretý aj horský prechod Čertovica. "Čertovica je úplne neprejazdná, na strane z Liptova sa vyskytol problém s nákladným vozidlom, ktoré blokuje cestu," konkretizovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

vozovky zjazdnost vozovky zjazdnost zjazdnost.sk

​Vo viacerých regiónoch Slovenska vyhlásili meteorológovia výstrahu pred silným vetrom. Slovenská horská služba neodporučila turistom túry vo Vysokých a Západných Tatrách, ani v Malej Fatre. V Tatrách vyhlásila zvýšené lavínové nebezpečenstvo, teda tretí stupeň z päťdielnej škály. V najvyššom pohorí Slovenska napadlo až 60 centimetrov snehu.

01 - Modified: 2024-04-11 22:12:57 - Feat.: - Title: Do tratí pri Bratislave pôjdu milióny. Vlaky na východ ušetria minúty a bude ich viac 02 - Modified: 2024-04-03 13:15:01 - Feat.: - Title: ZSSK a odborári sa dohodli. Kolektívnu zmluvu predĺžia do roku 2028, priniesť má lepšie pracovné podmienky 03 - Modified: 2024-03-28 21:44:44 - Feat.: - Title: Grécky parlament zamietol návrh na vyslovenie nedôvery vláde po vlakovej nehode. Mala manipulovať vyšetrovanie 04 - Modified: 2024-03-13 13:30:50 - Feat.: - Title: Vlaky v úseku Kúty a Břeclav budú od soboty premávať odklonom 05 - Modified: 2024-03-13 09:53:52 - Feat.: - Title: Si študent a nemáš peniaze? Pozreli sme sa, či môžeš na Slovensku žiť vo vlaku. Stáť ťa to bude menej ako najhorší intrák
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 04:18