StoryEditor

Jeseň prinesie drahší chlieb. Je za tým dôležitá surovina aj slabá podpora

08.09.2021, 19:00
Pekári nevedia vyrovnávať vysoké náklady, a preto sa rozhodli pre zdražovanie výrobkov. Obchodníkom sa však zvyšovať ceny veľmi nechce.

Za posledný rok narástli ceny obalov, energií, práce aj hlavných potravinárskych surovín. Preto bolo len otázkou času, kedy sa to prejaví aj na cenách jedla.

Z posledného melú tiež pekári, ktorým súčasné ceny chleba a pečiva neprinášajú vysoký zisk. „Náklady stúpli oproti minulému roku o viac ako 20 percent, musíme ich premietnuť do cenoviek,“ vyjadrila sa Gabriela Packová, majiteľka pekárne Dobrý Chlebík.

Najväčší rast zaznamenali pri potravinárskej pšenici, z ktorej sa vyrába múka. Tá posledný mesiac dosahuje svoje dlhoročné maximá, keď je na hodnote 240 eur za tonu.

Medziročne tak ide t...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-08-29 20:03:04 - Feat.: 0 - Title: Pšenica dražie a svet sa bojí o budúcnosť cestovín 02 - Modified: 2021-07-08 15:17:50 - Feat.: 0 - Title: Aj jedenie bagety či rožka by mal byť pôžitok, vraví majiteľka Dobrej pekárne 03 - Modified: 2021-07-15 17:05:51 - Feat.: 0 - Title: Rast minimálnej mzdy pocíti každý. Hlavne cez drahší rožok či chlieb 04 - Modified: 2021-08-16 20:34:05 - Feat.: 0 - Title: Na drahý chlieb sme precitlivení hoci zlacnel
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:08