TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Nadácia nafúkla kauzu okolo nemocnice, je to príprava na Kiskovu stranu, tvrdí premiér

27.11.2016, 11:19
Autor:
TASRTASR
Nadácia Zastavme korupciu upozornila na možný predražený nákup v Nemocnici sv. Michala v Bratislave.

Okolo Nemocnice sv. Michala v Bratislave sa urobila bublina. S podozreniami z predražených nákupov prišla nadácia, ktorá je "evidentne účelovo politicky založená". Povedal to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) v diskusnej relácii TA3 V politike. K spomínanej nadácii má mať podľa neho blízko prezident SR Andrej Kiska. "Je to príprava na jeho politickú stranu," uviedol Fico.

Na možný predražený nákup v nemocnici upozornila Nadácia Zastavme korupciu na čele s Pavlom Sibylom, ktorý sa k politickej motivácii nemieni vyjadrovať. Nepáčilo sa jej, že celé vybavenie cez lavičky, zdravotnícke prístroje až po technológiu nakúpila cez jeden tender približne za 23 miliónov eur.

Nadácia stíchla 

Malo ísť asi o 900 položiek, viaceré z nich označila nadácia za nadcenené. Nemocnica tieto tvrdenia "zásadne odmieta". K tejto téme sa predstavitelia nemocnice stretli s ľuďmi z nadácie. Nákupy majú teraz preveriť odborníci z nemocnice, nadácie aj ministerstva zdravotníctva.

"Mali ste pocit, že po tomto stretnutí prišli ešte nejaké obvinenia? Ja nie, nadácia stíchla," poznamenal Fico. Riaditeľ nemocnice Marián Križko sa podľa neho k veci postavil zodpovedne. "Pozval si nadáciu na stretnutie a diskutovali spolu," vysvetlil premiér.

Na dovolenky nechodí s nikým

Blog uverejnený nadáciou po stretnutí s Križkom nepriamo označil za nerelevantný. "Nechajme orgány, nech to vyšetria, ak sa preukáže pochybenie, budem konať," uviedol premiér.

Nemocnica sv. Michala podľa neho v novej budove poskytla kvalitné služby už množstvu klientov. V centre mesta funguje už asi rok. Pri tendroch nemocnice nevidí prepojenie "istej podnikateľskej skupiny s tou košickou zo Smeru-SD". "Vždy sa hľadajú nejaké prepojenia, aj 40 rokov dozadu..., že sa niekto niekde stretol a podal si ruku na recepcii," povedal Fico s tým, že to nebude komentovať. On podľa vlastných slov nechodí na dovolenku s nikým. "Som tu na Slovensku a robím si svoju robotu," dodal.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:23