StoryEditor

Megaprojekt sa blíži. Takto bude vyzerať nová autobusová stanica v Bratislave

25.11.2016, 15:51
Autor:
TASRTASRlmlm
Developer v súčasnosti upravuje bezprostredné okolie autobusovej stanice na Mlynských Nivách.

Projekt modernej autobusovej stanice Nivy v Bratislave má od začiatku novembra právoplatné územné rozhodnutie. To znamená, že sa megaprojekt za približne dvesto miliónov blíži k štartu realizácie. Developer HB Reavis v súčasnosti upravuje bezprostredné okolie autobusovej stanice na Mlynských Nivách.

Projekt stanice získal právoplatné územné rozhodnutie, pričom aktuálne čakáme na príslušné stavebné povolenia. Čas potrebný na získanie potrebných povolení naplno využívame na prípravné práce, v rámci ktorých sme už odstránili lávku a staré koľaje a aktuálne asanujeme pôvodné objekty pohrebníctva. Okrem toho sme pripravili nové vizualizácie projektu, ktoré sme predstavili v minulom týždni na medzinárodnom retailovom veľtrhu MAPIC vo francúzskom Cannes,“ uviedol výkonný riaditeľ HB Reavis pre Slovensko Adrián Rác.

Podľa neho na samotnú realizáciu modernej autobusovej stanice už chýba len vydanie stavebných povolení. Aktuálne sa teda nachádzame uprostred prípravných stavebných prác, ktoré projekt posúvajú každým dňom dopredu.“
Súčasťou autobusovej stanice bude viac ako dvetisíc parkovacích miest. Približne polovica z nich bude v suteréne, druhá polovica na streche. Dopravne má byť stanica napojená z Mlynských nív podzemným kruhovým objazdom a vjazdom z ulíc Svätoplukova a Šagátová. 

V juhovýchodnej časti územia chce developér postaviť tiež 30-podlažný objekt administratívy. Ten má dopĺňať námestie, ktoré bude slúžiť ako jeden z hlavných nástupných priestorov do autobusovej stanice i samotného administratívneho objektu.

Samostatnou časťou výstavby novej autobusovej stanice má byť rekonštrukcia priľahlých križovatiek a komunikácií. Počíta sa s pridaním autobusových a cyklistických pruhov a s vybudovaním podzemného kruhového objazdu.

01 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 02 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 03 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna 04 - Modified: 2024-04-24 13:18:02 - Feat.: - Title: Šofér bratislavskej električky Marek: Za meškanie často môžu ľudia. Ak vás vodič nepočká, nemusí to byť len jeho škodoradosť 05 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 23:46