Minister vnútra Robert Kaliňák, premiér Robert Fico a šéf polície Tibor GašparTASR/M. Baumann
StoryEditor

Nevylučujem, že Bašternák bude obvinený, vyhlásil šéf polície

24.10.2016, 18:18
Autor:
lmlmTASRTASR
Šéf polície Tibor Gašpar sa vyjadril k aktuálnej kauze okolo podnikateľa Ladislava Bašternáka, a reagoval aj na koniec vyšetrovateľa kauzy Gorila.

Šéf polície Tibor Gašpar nevylúčil, že podnikateľ Ladislav Bašternák bude obvinený v kauze nadmerných vratiek DPH.

Gašpar to vyhlásil v rozhovore pre Rádio Expres v relácii Braňa Závodského.

"Nevylučujem konkrétne obvinenia voči Bašternákovi ale aj v iných prípadoch," pripustil šéf polície ďalej povedal, že voči Bašternákovi je vedených niekoľko konaní, zatiaľ však obvinený nie je.

Musia byť dôkazy

"Na to musia byť dôkazy. To, čo prezentujú opoziční poslanci v médiách ako hotové dôkazy, s nimi sa nedá pracovať," skonštatoval.

Na dôkladné vyšetrenie kauzy okolo podnikateľa tlačí opozícii už niekoľko mesiacov, žiada aj koniec pre ministra vnútra Roberta Kaliňáka a vyzýva premiéra Roberta Fica, aby sa odsťahoval z luxusného bytu v komplexe Bonaparte, ktorý patrí práve Bašternákovi

Gašpar však tvrdí, že mu prekáža, keď opozícia hádže všetky kauzy do jedného vreca a vytvára kolektívnu vinu. "Nechajme konať orgány činné v trestnom konaní."

"Gajdoš uteká pred zodpovednosťou"

Policajný prezident sa v rozhovore vyjadril aj k odchodu vyšetrovateľa kauzy Gorila Marekovi Gajdošovi. Jedným z dôvodov jeho odchodu do civilu malo byť aj údajné ovplyvňovanie vyšetrovania z vyšších miest. 

"Uteká pred zodpovednosťou. Po piatich rokoch má urobiť odpočet v kauze Gorila a nedokončí to," hovorí Gašpar.

Dodal, že tento odpočet je pripravený urobiť on, ak mu to vyšetrovatelia dovolia. "Ja som bol zodpovedný za to, aby som zabezpečil personálne a materiálne podmienky, čo sa aj stalo."

Gašpar: O odchode neuvažujem

Šéf polície vyhlásil, že dôveruje generálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi, ktorého opozíciao obviňuje, že zametá kauzy pod koberec.

"Nevidím dôvod, prečo by som mu nemal dôverovať. Je to odborník vo svojej oblasti a nemôže nikto hovoriť, že nedodržuje zákon."

Gašpar v rozhovore reagoval aj na otázku, či odstúpi zo svojej pozície. "V tejto chvíli o tom neuvažujem. Chcem dokončiť predsedníctvo a o tom, čo bude ďalej, sa rozhodnem sám."

Celý rozhovor s Tiborom Gašparom v Rádiu Expres si môžete pozrieť v tomto videu:

01 - Modified: 2024-04-19 20:14:18 - Feat.: - Title: Polícia oznámila totožnosť muža, ktorý sa zapálil pred súdom s Trumpom. Motivovali ho konšpirácie 02 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 03 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 04 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 05 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:50