StoryEditor

Lipšic reaguje na obvinenia: Vládnej koalícii tečie do topánok. Je to hra "Kto z koho"

18.10.2016, 09:47
Lipšicovo obvinenie súvisí ešte z jeho funkciou ministra vnútra.

Bývalý poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic má byť obvinený z trestného činu. Informáciu priniesol portál aktuality.sk. Lipšicovo obvinenie súvisí ešte s jeho funkciou ministra vnútra.

Išlo o citlivé informácie

Podľa denníka N mal Lipšic aj spolu s vtedajším vedúcim tlačového odboru a súčasným poslancom Gáborom Grendelom poskytnúť informácie v apríli 2012 o bankových operáciách podnikateľa Mariána Kočnera. Ten sa mal nachádzať v údajných mafiánskych zoznamoch.

Lipšic dnes poskytne spolu s Grendelom k obvineniam vyhlásenie na brífingu o 14.20 hod., tlačovú konferenciu bude mať v stredu aj Kočner. NAKA mala kvôli obvineniam vypočuť viacero novinárov, aby zistila, či im Lipšic s Grendelom dali citlivé informácie.

Lipšic zvolal podľa denníka N tesne pred odchodom z ministerskej stoličky brífing. Oznámil, že Finančná polícia preveruje Privatbanku, ktorá patrí finančnej skupine Penta.

Kočnerov účet

Kočner si mal zo svojho účtu na Malte poslať tri milióny eur na účet do Privatbanky, ktorá patrí finančnej skupine Penta.

Malo ísť o neobvyklú bankovú operáciu, ktorú podľa Finančnej polície mala Privatbanka nahlásiť, no označila ju za štandardnú.

Lipšic: Vládnej koalícii tečie do topánok

Lipšic dnes na brífingu povedal, že ak prekročil kompetencie z funkcie ministra vnútra, tak malo byť vznesené obvinenie.

"Žijeme v krajine, kde oligarchovia a kriminálnici vedia ovplyvniť vyšetrovateľov. Predstavitelia vládnej koalície prišli k záveru, že musia hrať hru kto z koho. Vedia, že im tečie do topánok a môžu byť za svoje ekonomické delikty potrestaní," povedal Lipšic.

Samotné uznesenie im však doručené nebolo a tak vychádzajú len z informácií z médií. 

"Pred štyrmi rokmi boli podané dve trestné oznámenia, ktoré sa týkali môjho pôsobenia na ministerstve vnútra a vyšetrovania kauzy Gorila, jedno podala Penta a druhé Kočner," povedal Lipšic.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) podľa neho začala trestné konanie pod dvoma spisovými značkami.

"Vzniesli nám obvinenia, týkajúce sa pravdepodobne trestného oznámenia Kočnera. Týka sa to Privatbanky, že nenahlasovala neobvyklé finančné operácie," doplnil Lipšic.

Lipšic aj Grendel však viackrát zdôraznili, že uznesenie o vznesení obvinenia im ešte doručené nebolo a vychádzajú z medializovaných informácií.

01 - Modified: 2024-04-09 14:14:33 - Feat.: - Title: Penta sa teší z druhého najvyšieho medziročného zisku vo svojej histórii. Má plány pre ďalší rast 02 - Modified: 2024-04-09 15:04:03 - Feat.: - Title: Slovalco vypla, aj tak hlási zisk pol miliardy. Penta mení základy, spravila krok podľa vzoru Tkáča 03 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 04 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 05 - Modified: 2024-04-02 13:00:15 - Feat.: - Title: Najbohatším Slovákom už nie je Chrenko. Forbes vydal rebríček svetových miliardárov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:47