StoryEditor

Polícia chytila väzňa Behana, ktorý bol na úteku. Skrýval sa na povale domu

08.10.2016, 07:51

Polícii a príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) sa podarilo zadržať Ľubomíra Behana, ktorý bol na úteku z leopoldovskej väznice viac ako štyri mesiace.

"Policajti cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru v úzkej spolupráci s policajtmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave získali operatívnou činnosťou poznatky o možnom úkryte hľadanej osoby. Konkrétne malo ísť o rodinný dom na adrese trvalého bydliska otca hľadaného Ľubomíra B. Na základe tejto informácie príslušníci cieľového pátrania Prezídia Policajného zboru v dňoch 7. - 8. októbra pripravili policajnú akciu na zadržanie hľadaného Ľubomíra B. Do policajnej akcie sa zapojili prezidiálni cieľoví pátrači, príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru, policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave a psovodi Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," uviedol dnes pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Ako hovorca dodal, Ľubomíra B. po zatknutí eskortovali na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Piešťanoch a následne ho umiestnili do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove.

"Dnes o 3.35 h bol aj na základe operatívnych informácií Zboru väzenskej a justičnej stráže zadržaný príslušníkmi Policajného zboru odsúdený Ľubomír B., ktorý sa dňa 2. júna vzdialil z pracoviska mimo ústavu. Následne bol o 5.45 h dodaný do ústavu Leopoldov. Po vykonaní dôkladnej osobnej prehliadky bol odsúdený umiestnený do oddielu s bezpečnostným režimom. Zároveň boli voči jeho osobe zo strany ústavu prijaté primerané bezpečnostné opatrenia," uviedol dnes pre TASR riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS Adrián Baláž.

Ako prví o zadržaní Behana informovali dnes portály tvnoviny.sk a čas.sk.

Polícia neúspešne pátrala po väzňovi utečenom z leopoldovskej väznice už koncom septembra. Stopu po ňom našla v obci Ostrov pri Piešťanoch, kde sa mal skrývať v dome svojho otca.

Akcia prebiehala vtedy podľa vyjadrenia trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej od nočných hodín, pričom sa do pátrania zapojil aj vrtuľník ministerstva vnútra. 

Ľubomír Behan utiekol z väzenia v júni tohto roka počas prác mimo väznice. V minulosti bol viackrát trestaný za krádeže a do väzenia sa dostal už ako mladistvý v roku 2008 za viaceré krádeže. V  leopodovskej väznici sa naňho vzťahoval stredný stupeň stráženia.

Odsedieť si mal osem rokov a osem mesiacov za násilný trestný čin lúpeže. Pre jeho útek prišli o zamestnanie traja väzenskí dozorcovia.

Väzeň Ľubomír Behan TASR

01 - Modified: 2024-03-06 07:00:00 - Feat.: - Title: Muža neprávom väznili 24 rokov za čin, ktorý nespáchal. Cítil som sa ako dieťa, opisuje skúsenosti po návrate do spoločnosti 02 - Modified: 2024-03-01 10:45:35 - Feat.: - Title: Sériový vrah prežil svoju popravu. Injekciu smrti mu nepodarili pichnúť ani na ôsmykrát 03 - Modified: 2024-01-31 15:00:00 - Feat.: - Title: Útek ako z filmu. Väzeň urobil do múru dieru držiakom na toaletný papier, z výšky šiestich metrov sa spustil na plachte 04 - Modified: 2024-01-20 10:30:00 - Feat.: - Title: Podozrivé praktiky väznice, ktorá mlčí. Telo mŕtveho väzňa vrátili rodine bez orgánov, chýbal aj mozog 05 - Modified: 2023-12-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Mestský úrad v Leopoldove: Verejná stavba, ktorá sa naozaj vydarila
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:49