Erik Tomáš s mamou NatálieFacebook Erika Tomáša
StoryEditor

Erik Tomáš si vysvetlil s mamou Natálie kauzu Galanta: Nechce na mňa podať trestné oznámenie

28.09.2016, 16:36

Ficov poradca a člen sociálneho výboru Erik Tomáš sa dnes stretol s mamou maloletej Natálie, aby si vysvetlili situáciu v kauze zneužívaných dievčat v ústave v Galante.

Mama dievčaťa mala včera podať trestné oznámenie na Tomáša za to, že prečítal list Natálie na brífingu bez súhlasu.

"Dnes som prijal matku slečny Natálie na úrade vlády. Bolo to na jej žiadosť. Keďže som verejne prisľúbil, že si ako člen parlamentného sociálneho výboru rád vypočujem všetky strany v prípade Čistý deň, prakticky okamžite som žiadosti vyhovel. Na úvod rozhovoru mi mama Natálie povedala, že nechce a ani nikdy nechcela podať na mňa trestné oznámenie," napísal Erik Tomáš na sociálnej Sieti.

Ficov poradca doplnil, že zverejnením listu chcel dosiahnuť to, aby sa k verejnosti dostali kvôli objektivite všetky dostupné informácie.

Podľa neho mu mama Natálie na Úrade vlády porozprávala celý príbeh okolo jej dcéry.

"Položil som veľa otázok, na ktoré som dostal odpovede." Erik Tomáš v statuse vyjadril vieru, že sa príslušným orgánom podarí celú vec objektívne vyšetriť.

Vymenili sme si telefónne čísla a zostávame naďalej v kontakte. Dokonca sme sa dohodli, že ak to bude možné, veľmi rád sa stretnem aj so samotnou Natáliou."

Mama Natálie sa na verejnosti objavila v utorok, keď vystúpila občianskom proteste osobností, na ktorom sa do povedomia dostala aj kauza zneužívaných dievčat.

"Chcem sa poďakovať všetkým a aj pani Blahovej, ja som to nechcela politizovať. To, čo som zažila, neprajem ani jednej mame. Každý človek sa môže potknúť, to sa stalo aj mojej dcére. Experimentovala a ocitla sa v zlej partii," prihovárala sa k ľuďom.

Aktivistka Monika Kozelová, ktorá pozvala mamu Natálie na občiansky protest, však v reakcii uvádza, že trestné oznámenie bude podané:

Uvádzame celé znenie reakcie aktivistky Moniky Kozelovej:

Dnes sa matka zneužívanej Natálie z kauzy Čistý deň stretla s poslancom NRSR za stranu Smer a mediálnym poradcom premiéra Róberta Fica Erikom Tomášom. Spravila tak po medializovanej informácii poslanca o snahu oboznámiť sa aj s informáciami z druhej strany sporu.
Podala mu všetky informácie, uviedla dôkazy, ktoré v kauze má. Erik Tomáš jej poskytol svoje telefónne číslo v prípade, ak by potrebovala nejakú pomoc. Matka sa v rámci objasňovania si situácie, ktorá vznikla v resocializačnom zariadení Čistý deň, spýtala na súhlas dcéry Natálie so zverejnením listu, na čo jej poslanec odpovedal, že ho dostal ústne sprostredkovane. Písomný dôkaz matke neukázal. Matka Erikovi Tomášovi povedala, že včera na námestí SNP oznámila, že na neho podá trestné oznámenie v súvislosti so zverejnením listu Natálie, nadiktovanej dcére vedením zariadenia Čistý deň.
Po  komunikácii s Erikom Tomášom a vzhľadom na to, že sa zdalo, že prípad chce reálne riešiť, mu povedala, že podanie trestného oznámenia zváži. Erik Tomáš jej dal podpísať zápisnicu s údajne pravdivými informáciami, v ktorej sú fakty, o ktorých sa bavili. Vzhľadom na to, že matka nemala pri sebe okuliare na čítanie, Erikovi Tomášovi dôverovala a správu podpísala. Až neskôr, keď si správu prečítala, skonštatovala, že Erik Tomáš dal matke podpísať správu, v ktorej zásadné údaje neboli pravdivé.
Na základe tlačovej správy, v ktorej Erik Tomáš zavádzal nielen matku, ale aj médiá a prostredníctvom nich aj celú spoločnosť, kedy Erik Tomáš tvrdil, že matka na neho trestné oznámenie podať nechcela, matka situáciu prehodnotila, zvážila a rozhodla sa, že trestné oznámenie na Erika Tomáša podá zajtra ráno a to na generálnu prokuratúru."

01 - Modified: 2024-04-19 19:48:16 - Feat.: - Title: "Plánovaný atentát". Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze 02 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 03 - Modified: 2024-04-03 15:55:21 - Feat.: - Title: Výbor žiada pravidelnú správu o vyšetrovaní kauzy Rozuzlenie. Šutaj Eštok hovorí o ovplyvňovaní volieb 04 - Modified: 2024-03-27 12:31:44 - Feat.: - Title: Rozvoju okresov Galanta a Dunajská Streda majú podľa vlády pomôcť financie i opatrenia 05 - Modified: 2024-03-27 08:03:58 - Feat.: - Title: Pred rokovaním vlády v Galante: Ministrov víta ľudová hudba aj pískanie a pokriky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 14:12