Podnikateľ Ivan Kmotrík starší so svojím synomTASR/P. Neubauer
StoryEditor

Kmotrík prehovoril o vzťahu s Dankom: Počul som, že mám blízko aj k Bugárovi a Smeru

27.09.2016, 10:10
Autor:
lmlm
Slovenský podnikateľ je dlhodobo spájaný so šéfom SNS a predsedom parlamentu Andrejom Dankom.

"Keby sa išlo do detailov, tak neexistuje človek, ktorý by nebol s niekým nejakým spôsobom spojený alebo prepojený – či je to vláda, či je to komunál, či je to čokoľvek iné," reagoval Ivan Kmotrík v rozhovore pre denník N na to, aké má vzťahy so šéfom SNS Andrejom Dankom.

Práve s ním je totiž dlhodobo spájaný.

"Počul som aj o vzťahom s Bugárom či Smerom"

Slovenský podnikateľ a šéf Grafobalu dodáva, že už počul aj o jeho blízkych vzťahom so šéfom Most-Híd Bélom Bugárom či stranou Smer.

Kmotrík na margo predsedu parlamentu ešte doplnil, že jeho vzťahy s ním sú normálne, podobne ako so spomínaným Bugárom, Ficom či Lipšicom.

Robím škatuľky, tlačím somariny, riešim distribúciu, riešim moje špitály, riešim veci, ktoré som si sám postavil a budoval 25 rokov. Tak hádam už nebudem robiť ešte aj finančníka nejakej politickej partaji, aby ste mi to mohli vykričať," skonštatoval pre denník N Kmotrík.

Vzťah medzi Kmotríkom a Dankom sa začal verejne rozoberať od tej doby, čo sa predseda SNS začal pravidelne objavovať v diskusných reláciách na TA3, ktorú vlastní Kmotrík. 

Prepojenie na Dankovu SNS

O spojení medzi podnikateľom a stranou SNS hovorí aj fakt, že štátnym tajomníkom na ministerstve dopravy sa minulý týždeň stal nominant národniarov Peter Ďurček, ktorý ako právnik zastupoval viaceré Kmotríkove firmy.

Meno Ďurček poznám, robil pre nás niektoré právne služby ako ďalší šiesti-siedmi právnici alebo právne kancelárie, ktorých služby používame. Ja nemám s Ďurčekom nič spoločného. Poznám ho a tým sa to pre mňa začína aj končí," vysvetlil Kmotrík.

Podnikateľ a majiteľ futbalového Slovana Bratislava je teraz okrem iných podnikateľských aktivít investorom Národného futbalového štadióna.

Pred necelým mesiacom mu odkleplo ministerstvo školstva pod vedením Petra Plavčana, ktorý je takisto nominantom SNS, dotáciu 27 miliónov eur. Štadión má stáť 60 miliónov eur.

Pozrite si začiatok výstavby Národného futbalového štadióna, ktorého investorom je Ivan Kmotrík:

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 03 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:51