TASR/Martin Baumann
StoryEditor

„Snáď nás potom SNS vezme do koalície.“ Danko berie Smeru voličov kvôli Kaliňákovi, kritizuje Beňová

08.09.2016, 13:35
Autor:
chocho
Beňová už dlhšiu dobu kritizuje postoje svojej strany a najmä ministra Kaliňáka.

Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko sa snaží získať voličov svojho koaličného partnera Smeru. Tvrdí to europoslankyňa Smeru Monika Flašíková-Beňová v statuse na Facebooku. V súvislosti s tým skritizovala aj svojho spolustraníka a ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Za snahu o získanie voličov Smeru označila Beňová povolanie čestnej stráže do parlamentu. „Že si predseda NR SR povolal strážiť do tej polorozpadnutej budovy plnej negatívnej energie a otrasného správania mužov v klobúkoch s pštrosím perom je ... snaha získať ešte viac voličov Smeru,“ napísala.

Avšak hlavný dôvod odlivu voličov Smeru k SNS vidí europoslankyňa inde. Je ním Kaliňák, ktorý sa podľa Beňovej rozhodol nezaujímať sa o názor verejnosti ani o klesajúce preferencie strany. „Čo tam po dôvere, morálke, slušnosti,“ konštatuje Beňová v statuse.

Záver textu sa nesie v ironickom tóne. „Snáď nás potom SNS vezme aspoň do koalície,“ napísala europoslankyňa. Namiesto ambície byť dobrou stranou podľa Beňovej ľudia zo Smeru radšej ponaháňajú nepohodlných ľudí na prokuratúre či v médiách.

Oslovili sme aj ministra Kaliňáka, ten sa však k téme odmietol vyjadriť.

Strážia „srdce Národnej rady“

V utorok 6. septembra slávnostne napochodovala do parlamentu Čestná stráž Ozbrojených síl SR, aby strážila štátne symboly vo vstupnej hale.

Nápad prišiel od Danka, podľa ktorého by mala byť galéria štátnych symbolov vnímaná ako národný oltár.

"Chcel by som, aby toto miesto bolo považované za srdce Národnej rady. Aby to bol národný oltár," vyhlásil po nástupe Čestnej stráže Danko.

Pri nástupe bol okrem Danka aj premiér Robert Fico, celé vedenie parlamentu a niekoľkí poslanci a ministri vrátane Kaliňáka. Prezident Andrej Kiska, ktorý je hlavným veliteľom ozbrojených síl, chýbal.

Dlhodobá kritika

Nejde pritom o prvú kritiku, ktorú Beňová adresovala takpovediac do vlastných radov. Europoslankyňa kritizuje postoj strany a špeciálne ministra Kaliňáka ku kauze Bašternák. Neraz naznačila, že by pre dobro Smeru mal Kaliňák vo svojej funkcii skončiť.

V rozhovore pre HNtelevíziu sa vyjadrila aj k súčasnej napätej situácii na slovenskej politickej scéne. "V krajine je zlá nálada," vyhlásila. Myslí si, že Smer by mal svoje vnútorné problémy riešiť a že jeho členovia by nemali povyšovať osobné záujmy nad záujmy strany.

"Sulíkovi a Matovičovi by sme nemali dávať náboje, nezaslúžia si to, nie sú to dostatočné morálne autority," vyhlásila Beňová.

Viac si pozrite vo videu (spustíte ho kliknutím na obrázok):

01 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 02 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 03 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča 04 - Modified: 2024-04-15 08:49:33 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko chce odvolávať Dolinkovú. Ministerka odkazuje, že klamú 05 - Modified: 2024-04-11 22:11:54 - Feat.: - Title: Ak nesplnia nové pravidlá, skončia. Národniari posielajú do parlamentu kontroverzný návrh o mimovládkach
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 07:28