TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Vareha si objednal moju vraždu, tvrdí Matovič. Zabiť mal dať aj ďalších vrcholových politikov

07.09.2016, 22:20
Autor:
chocho
Líder obyčajných tvrdí, že pán Zemplína si objednal jeho vraždu u spoluväzňa za 100-tisíc eur.

Šéf OĽaNO Igor Matovič mal byť zavraždený. Sám to tvrdí v statuse na Facebooku a potvrdil to aj pre HNonline. Dokonca nemal byť jediným vrcholovým slovenským politikom, ktorý mal byť zabitý.

Matovičovu smrť si mal za 100-tisíc eur objednať Mikuláš Vareha, známy slovenský podnikateľ, ktorý skončil za mrežami. Vraždu si mal objednať u spoluväzňa v Sabinove.

„Myslel si, že za neho budem bojovať“

„Som poctený,“ napísal ironicky v statuse Matovič. Informáciu dostal listom od vyšetrovateľa NAKA. Líder obyčajných pre HNonline povedal, že voči Varehovi bolo začaté trestné stíhanie kvôli objednaniu vraždy.

Motív vidí v tom, že mu Vareha v minulosti písal „siahodlhé“ listy, v ktorých sa ho mal snažiť presviedčať o svojej nevine. „Myslel si, že za neho budem bojovať,“ vyhlásil pre HNonline.

Matovič však nie je jediný. Okrem neho chcel Vareha podľa Matovičovho tvrdenia nechať zabiť ďalších troch vrcholových slovenských politikov.  

Daniela Lipšica, ktorý bol ministrom vnútra, keď Varehu uväznili. K tomu Matovič napísal, že to z Varehovho pohľadu chápe, keďže ho Lipšic „bez milosti dal zavrieť“.

Zabiť chcel aj premiéra

Čomu však Matovič podľa vlastných slov nerozumie, je to, že si Vareha mal objednať aj vraždu terajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka a premiéra Roberta Fica. Obaja sú z najsilnejšej vládnej strany Smer.

„Veď za ich prvej vlády Varehovi na ružiach ustlali - vyplácali mu miliónové fiktívne nadmerné odpočty, futrovali ho s eurofondami či dotáciami, nechali ho financovať prezidentskú kampaň ich kandidáta a potom si ho pozývali priamo do prezidentského paláca na akcie k pánu prezidentovi Gašparovičovi,“ tvrdí líder OĽaNO.

Vareha bol konateľom a spoločníkom vo vyše 80 firmách a dostal prezývku pán Zemplína. Osudným sa mu stal podozrivý obchod s lykožrútmi a euroočkami – štepnými prútmi jabloní. Zemplínskeho kráľa posadil v roku 2013 Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici za daňové podvody na 12 rokov za mreže.

Štát podľa predsedu senátu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici obral o 58 miliónov eur.

Pozrite si aj rozhovor s Igorom Matovičom v HNtelevízii o kauze Bašternák:

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-04-05 12:45:07 - Feat.: - Title: Trinásťročný chlapec v Nemecku je podozrivý, že zabil bezdomovca 04 - Modified: 2024-03-27 09:19:39 - Feat.: - Title: Mladú Slovenku odsúdili v Rakúsku za vraždu seniora. Odvolávala sa na prostitúciu, drogy a schizofréniu, psychiatrička to videla inak 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:47