TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Blokáda v centre Bratislavy: Ťažkoodenci vytlačili demonštrantov, dopravu opäť spustili

01.09.2021, 16:32
Autor:
TASRTASR
Počas stredajších protestov v Bratislave zadržala polícia celkovo 12 ľudí.

Policajní ťažkoodenci postupne po 19.00 h vytlačili protestujúci dav ľudí, ktorý takmer tri hodiny blokoval cesty v okolí Hodžovho námestia v Bratislave. Na mieste bolo pripravené aj policajné vodné delo. Použiť ho však nemuseli. Krátko pred 19.30 h sa podarilo opäť obnoviť dopravu v okolí Prezidentského paláca. Pri večernom zásahu zadržala polícia tri osoby.

​Polícia pred zásahom niekoľkokrát ľudí vyzvala, aby cestu prestali blokovať a upustili od protiprávneho konania. Polícii sa podarilo ľudí postupne z cesty vytlačiť na chodník pri Prezidentskom paláci.

"Policajti opakovane vyzývali účastníkov zhromaždenia, ktorí blokovali križovatku na Suchom mýte. Z dôvodu protiprávneho konania boli následne zo Štefánikovej ulice obmedzené na osobnej slobode tri osoby, ktoré policajti následne eskortovali na policajné oddelenie," uviedla bratislavská polícia. Jednou zo zadržaných je aj organizátorka protestov, ktoré sa konali v poslednom období na Hodžovom námestí.

Počas stredajších protestov v Bratislave zadržala polícia celkovo 12 ľudí. Dôvodom boli priestupky proti verejnému poriadku, neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa. Taktiež aj blokovanie dopravy či pre podozrenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

"Podľa doterajších informácií došlo v súvislosti so služobnými zákrokmi k zraneniu jednej osoby. Situáciu na území hlavného mesta v súčasnej dobe aj naďalej monitorujeme," uviedol Szeiff. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová uviedla, že počas protestov v Bratislave ošetrili zdravotní záchranári tri osoby.

V Bratislave sa v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR konali viaceré protestné zhromaždenia proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Taktiež aj proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 či proti pandemickým opatreniam. Niekoľko stoviek ľudí demonštrovalo pred Prezidentským palácom, boli tam aj viacerí predstavitelia a sympatizanti strany ĽSNS. Neskôr sa dav presunul pred Národnú radu, a potom späť na Hodžovo námestie i na Námestie slobody.

Krátko po 13.00 h polícia riešila incident s pár demonštrantmi, aby bola dodržaná 50-metrová bezpečnostná vzdialenosť od budovy parlamentu. Zásah sprevádzali i potýčky. Krátko po 16.00 h demonštranti zablokovali cesty v okolí Hodžovho námestia a s blokáciou pokračovali aj na Staromestskú ulicu smerom na Most SNP. Na tejto ulici im v ďalšom postupe zabránila polícia a dav vytlačila späť na Hodžovo námestie.

Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom. Polícia musela v istých situáciách na svoju obranu použiť slzotvorný plyn aj pelendreky. Podľa doterajších informácií malo byť počas demonštrácii zadržaných celkovo sedem osôb, ktoré sa dopustili protiprávneho konania. Počas blokovania komunikácií bola obmedzená individuálna i verejná doprava v centre Bratislavy.

Takto dnes prebiehalo zhromaždenie pred Prezidentským palácom:

01 - Modified: 2021-09-01 16:20:31 - Feat.: 0 - Title: V Bratislave sa konajú viaceré protesty, polícia zasahovala pred parlamentom
01 - Modified: 2024-04-20 09:25:30 - Feat.: - Title: "Kto iný, ak nie my?" Proeurópskym protestom v Tbilisi dominovala mládež, odmietajú zákon o zahraničnom vplyve 02 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 03 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 04 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 05 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:06