Boris KollárTASR
StoryEditor

"Napadli nás vyznávači kultúry smrti." Pozrite sa, kto sa pobije o titul Homofób roka

27.07.2016, 11:18
Autor:
hašhaš

Homofób roka. O takéto ocenenie zabojuje okrem iných Boris Kollár za výroky, ktorými chcel ochraňovať tradičnú rodinu. Predseda parlamentnej strany Sme rodina je známy kontroverznými vyjadreniami, ktoré zverejňuje na svojom Facebooku. 

Kollár sa to výberu top piatich dostal vďaka výroku: "Rodina je otec, mama a deti. Maximálne mama, mama, mama, mama, mama, mama, mama a moje deti! Dvaja teploši a dieťa? Zvrátené!“ 

Proti sebe má v súboji šéfa kotlebovcov, ktorý sľuboval koltrolu obsahu médií či vedenie strany KDH, ktoré v predvolebnej kampani hovorilo o kultúre smrti. 

Do výberu top piatich homofóbnych výrokov zaradili mimovnládne organizácie Inštitút ľudských práv a Dúhové slovensko ešte poslankyňu Martinu Šimkovičovú, ktorá sa do parlamentu dostala s Kollárom a podnikateľa Jaroslava Kuracinu. 

Nominácie na anti-cenu Homofób roka 2015

1. Boris Kollár, predseda strany Boris Kollár-Sme rodina sa snaží ochrániť tradičnú rodinu:

"Rodina je otec, mama a deti. Maximálne mama, mama, mama, mama, mama, mama, mama a moje deti! Dvaja teploši a dieťa? Zvrátené!"

2. Marian Kotleba, poslanec NR SR, plánuje znovuzavedenie cenzúry a obmedzenie ľudských práv LGBT osôb:

"Zavedieme pravidlá na kontrolu obsahu médii, nedovolíme, aby boli deti oblbované zvrátenosťami."

3. Vedenie KDH sa počas volebnej kampane, v reklame, snaží vysvetliť klesajúcu podporu strany:

"Napadli nás vyznávačí kultúry smrti."

4. Martina Šimkovičová, rozvedená poslankyňa NR SR a bývala televízna hlásateľka:

"Neomarxisti vymenili kapitál za rod, ale cieľ zostal rovnaký. Zničiť tradičnú rodinu, západnú civilizáciu a vytvoriť totalitnú spoločnosť. Všetky „problémy“, na ktoré sa odvolávajú platení homoaktivisti sa dajú riešiť 3-4 všeobecnými úpravami zákonov. Nie je potrebné žiadne homosexuálne manželstvo."

5. Jaroslav Kuracina, zbrojár a miestny poslanec za Kotleba-ĽSNS po tom čo s kolegami napadli detský karneval:

"Chlapi nedovoľte, aby vám traumatizovali synov. Nedovoľte, aby vašim synom podsúvali, že chodiť ako buzerant je normálne!!!"

ANKETAAutor ktorého výroku by mal byť vyhlásený za homofóba roka? Boris Kollár 50% Marian Kotleba 9% Vedenie KDH 4% Martina Šimkovičová 4% Jaroslav Kuracina 33% Hlasovalo 359 ľudí, aj vy

„Výroky, ktoré sa na základe podnetov verejnosti do ankety dostali, nebezpečne pripomínajú názory páchateľov aktuálnych útokov v Nemecku a Francúzsku. Rovnako zneužívali náboženstvo a tradície na ospravedlňovanie nenávisti a zakrývanie svojej hlúposti s cieľom popierať ľudské práva a slobody," vysvetľuje výkonný riaditeľ Inštitútu pre ľudské práva Peter Weisenbacher. 

Hlasovanie o homofóbovi roka bude trvať do 15. augusta na webe ludskeprava.sk

01 - Modified: 2021-12-22 11:36:36 - Feat.: - Title: Kotleba a Mazurek šírili poplašné správy. Trestnému oznámeniu sa však vyhli 02 - Modified: 2021-10-24 11:37:47 - Feat.: - Title: Boris Kollár by podporil reformu nemocníc, ak ju schvália regióny. Je tiež za dočasné zrušenie DHP na energie 03 - Modified: 2021-10-11 12:10:04 - Feat.: - Title: Stopka rečiam Mazureka a Kotlebu o neočkovaných: Ministerstvo obrany podáva trestné oznámenie 04 - Modified: 2019-07-24 17:58:33 - Feat.: - Title: Hlina reaguje na Štefunka: Jeho vyjadrenia boli chybou neskúseného politika 05 - Modified: 2019-05-15 15:17:02 - Feat.: - Title: Prečo ĽSNS rastie a komu berie Kotleba hlasy?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:53