StoryEditor

„Vrieskať na občana Osuského, že je fašista, žiada zákrok.“ Poslanec SaS dal facku Vaskému

12.07.2016, 10:42
Autor:
chocho

Už tradičný pondelňajší opozičný protest pred luxusným bytovým centrom Bonaparte prebiehal už v takmer rutinnom duchu. Takmer. Vyskytol sa totiž jeden incident, na ktorý sme v našich končinách nie veľmi zvyknutí.

Poslanec za SaS Peter Osuský dal facku známemu internetovému provokatérovi Rudolfovi Vaskému.

Osuský celú situáciu komentoval v statuse na svojom facebookovom profile. „Vaský otravuje kde-koho, s obľubou aj mňa,“ píše poslanec v úvode.

„Vrieskať na občana Osuského, že je hajzel fašistický, žiada výchovný zákrok,“ pokračuje Osuského status. „Tak dostal jednu výchovnú facku forhendom ľavou dlaňou na pravé líce,“ dodal. Na to mal Vaský okamžite zmĺknuť.

Podľa poslanca aspoň Vaský pochopí, že aj napriek veku sa od neho nenechá urážať a že si to môžu aj zopakovať. „Toľko správa z bojiska,“ uzavrel Osuský.

Vaský sa vyjadril, že zvažuje právne kroky voči Osuskému za fyzický útok.

Pozrite si najzaujímavejšie momenty z pondelňajšieho protestu:

Že by svojim činom Vaského iba zviditeľnil, si Osuský nemyslí. „On je zvideteľnený už dosť. Na internete vyzýva k násiliu a mala by sa o neho zaujímať prokuratúra,“ povedal poslanec pre Hnonline. Zároveň pripomenul Vaského obľubu v používaní nacistickej rétoriky typu Vaskyjugend.

Ak to bude nutné, svoj čin je Osuský pripravený zopakovať. „Neľutujem to,“ povedal. Slovo hajzel by zvládnuť vedel, ale hranica bola prekročená, keď ho Vaský označil za fašistu. „To je v rozpore s mojimi celoživotnými postojmi,“ vyhlásil Osuský.

Podľa poslanca existuje hranica, pri ktorej musí chlap konať a Vaskému bolo treba dať jasne najavo, že išiel ďaleko za ňu.

Na pondelňajšom proteste nazvanom "Bonapárty" sa zišlo približne 2-tisíc ľudí, aby vyjadril svoj nesúhlas so zotrvávaním ministra vnútra Roberta Kaliňáka na svojom poste a s konaním premiéra Roberta Fica v kauze Bašternák. Protest už štvrtýkrát organizovali opozičné strany SaS a OĽaNO.

Facebook

01 - Modified: 2024-04-11 07:48:54 - Feat.: - Title: Otvorili súdny proces s Ladislavom Bašternákom v kauze Bonaparte. Na tretí pokus 02 - Modified: 2024-04-06 17:53:27 - Feat.: - Title: Švajčiarski farmári pred budovou vlády na protest pohodili ovce usmrtené vlkmi. Žiadajú od štátu akciu 03 - Modified: 2024-03-30 20:57:40 - Feat.: - Title: Státisíce ľudí v uliciach Londýna. Na proteste zadržali podozrivého z priestupku spojeného s terorizmom 04 - Modified: 2024-03-30 17:14:31 - Feat.: - Title: Búrlivý propalestínsky protest v Pakistane: Dav skandoval protiizraelské heslá a vyvolal požiar v reťazci KFC 05 - Modified: 2024-03-29 22:39:05 - Feat.: - Title: Izraelská polícia rozohnala protivojnový protest
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
15. apríl 2024 00:56