StoryEditor

Miroslav Maxon: Nechcem ísť do konfliktu, ale neustúpim

14.07.2004, 00:00

Patrili ste do skupiny, ktorá po prezidentských voľbách kritizovala pána Mečiara. Potom ste kritiku stlmili so slovami, že nechcete ublížiť Petrovi Bacovi vo voľbách do EP, s tým, že váš čas príde v lete...
- Zo svojich názorov neustúpim. Nepatrím do žiadnej skupiny, ale snažím sa v strane prezentovať svoj názor a využijem na to aj letné mesiace. Minimálne si chcem tieto veci prediskutovať s pánom predsedom.
Je nedávna iniciatíva regiónov na odstúpenie podpredsedov verných Mečiarovi pokračovaním konfliktu, ktorý sa naplno prejavil tesne po voľbách?
- To nie je konflikt, je to vyjadrenie názoru. Pokiaľ však viem, ani Trnava, ani Trenčín na tom nemienia nič meniť.
Myslíte, že máte šancu reálne ovplyvniť politiku HZDS, aby bola iná, ako chce jej predseda?
- Myslím, že mám šancu. Musíme zmeniť našu politiku, aby bola zrozumiteľná pre voličov. Svoje názory však budem prezentovať na politickej pôde.
Mečiar je vnímaný ako osoba, ktorá rozhoduje bez ohľadu na to, čo si myslia druhí...
- Ja nemám principiálne výhrady voči pánovi Mečiarovi, mám výhrady voči tomu, ako sa organizuje naša politická činnosť. Podstatne jasnejšie a zrozumiteľnejšie sa musíme pridŕžať našich programových cieľov. Musíme hľadať svoju pozíciu v opozičnej stratégii.
Kto môže za to, že ste sa od programových cieľov odklonili?
- Nehovorím, že sme sa odklonili, len nie sme dostatočne zrozumiteľní. Čia je to chyba, to si vydiskutujeme v politických orgánoch.
Ale názor na to máte...
- Neviem, ako by som mal na to reagovať. Poviem to jednoducho - nemám záujem, aby som akýmkoľvek spôsobom šiel do konfliktu a konfrontácie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 09:24