StoryEditor

Mladí SDA vymenili kontroverzné logo

26.07.2002, 00:00
Mladí Sociálnodemokratickej alternatívy (M-SDA) včera vymenili kontroverzné logo "Fuck the Army!" za heslo Milujme armádu, ale profesionálnu! Informoval o tom včera líder M-SDA Ivan Štefunko, podľa ktorého ide o ich preklad hesla na samolepke, ktorá má vyjadriť ich postoj k armáde. Ako uviedol, M-SDA sa v žiadnom prípade nechcela dotknúť ministra obrany SR Jozefa Stanka, naopak, zreformovať armádu treba a je za zrušenie povinnej vojenskej služby.
Je to jeden z programových bodov M-SDA, ďalšími sú rozvoj vzdelávania, podpora mobility napr. zľavami v doprave, podpora zamestnávania mladých, boj proti diskriminácii žien, rasizmu a xenofóbii a podpora sexuálnej výchovy. I. Štefunko odmietol názor, že M-SDA podporujú legalizáciu tzv. mäkkých drog, prípadne propagujú ich užívanie a dílerstvo. Ako povedal, logo na samolepke s marihuanovým listom má vyzývať na diskusiu o drogách. Cieľom je rozvoj programov zameraných na prevenciu. M-SDA však podporuje dekriminalizáciu drog, teda je proti postihu ľudí, ktorí majú pri sebe menšie množstvo mäkkých drog pre vlastnú potrebu.

V súvislosti s touto témou sa SDA ohradila proti výrokom predsedníčky SNS Anny Malíkovej v televíznej stanici TA3, kde "zašla tak ďaleko, že odporučila Petrovi Weissovi, aby dával svojmu synovi marihuanu, možno sa z neho stane nafetovaný, ale volič SDA". Ako sa uvádza v stanovisku strany, pre A. Malíkovú zrejme nie je nič sväté, ani právo mladých vyjadriť sa k problémom, s ktorými sa stretávajú.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 04:53