StoryEditor

Pripravuje sa policajný zákrok proti známym osobám, hovorí Fico

24.08.2021, 14:38
Autor:
mahomahoTASRTASR
Strana Smer podala návrh na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca.

Opozičný Smer-SD podal v utorok dva návrhy na iniciovanie mimoriadnej schôdze. Oba podpísalo 31 poslancov Národnej rady.

Smer chce odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), cez druhý návrh chce diskutovať o cenách energií v roku 2022 a o postupe Slovenska po dokončení plynovodu Nord Stream 2.

Informoval o tom predseda strany Robert Fico. Smer-SD Mikulcovi vyčíta návštevy v dome, kde býval člen bratislavskej skupiny takáčovcov Matej Zeman, hovorí aj o podozreniach z korupcie.

Fico hovorí o podozreniach z korupcie

"On je otcom myšlienky prerušiť zásah inšpekcie proti trom zločincom. Vďaka tomu dvaja ušli a jeden sa skrýva v Chorvátsku," hovorí Fico o Mikulcovi. 

Smer-SD tvrdí, že Mikulec sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí.

Strana ministrovi vyčíta aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Zemanovi a ďalším dvom svedkom. Rovnako hovorí o podozreniach z korupcie.

Mikulec už obvinenia odmietol, reagoval, že Zemana nepozná a nikdy ho nestretol.

Ak sa mimoriadna schôdza uskutoční a koalícia nebude robiť obštrukcie, strana podľa Fica stiahne podpisy spod návrhu na Mikulcovo odvolávanie, ktoré sa pre neuznášaniaschopnosť pléna presunulo z júla na september.

Zásah proti známym osobám

Fico zároveň na tlačovej konferencii uviedol, že sa má pripravovať zásah proti známym osobám.

"Chcem ešte dodať informáciu, ktorá sa objavuje v terajších hodinách, že sa pripravuje zajtra, pozajtra policajný zákrok, ktorý má smerovať voči známym osobám," uviedol s tým, že má ísť o exšéfa NAKA Branislava Zuriana, bývalého šéfa operatívcov NAKA Jána Kaľavského a vyšetrovateľku inšpekcie Dianu Santusovú. 

​Podľa šéfa Smeru má ísť o likvidáciu ľudí, ktorí hovoria o manipulácii trestných konaní.

"Začínajú likvidovať ľudí. Pčolinského posadili do väzby, Zurianovi vykopli ráno dvere, potom si prišli po Kaľavského, Szaboa a tak ďalej," hovorí Fico. 

"Čo si myslia, že takto sa dá riadiť štát? Že mám tu ľudí, ako je vyšetrovateľka Santusová, ktorá má vyšetrovať prípady manipulácie, odvolajú ju z prípadu, zle jej robia a zrazu je vonku informácia, že ju majú zajtra alebo pozajtra zobrať," dodal Fico s tým, že má ísť o zatváranie ľudí, aby "nemohli nič povedať."

01 - Modified: 2024-04-16 08:15:06 - Feat.: - Title: Kontrolný deň premiéra Fica na rezorte diplomacie 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 10:15