TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

SaS kritizuje očkovaciu lotériu: Je to diskriminačné a Matovič sa z toho smeje na Facebooku

16.08.2021, 15:28
Autor:
redred
Podľa bratislavského župana Juraja Drobu je očkovacia lotéria diskriminačná najmä pre nepočujúcich, nevidiacich či starších ľudí.

Strana SaS dnes kritizovala vo svojom stanovisku očkovaciu lotériu. Jej priebeh považuje za nešťastný a diskriminačný.

Sas hovorí o diskriminácii

Momentálne nevieme povedať, koľko ľudí presvedčila lotéria dať sa zaočkovať, avšak videli sme absurdnú show. Okrem toho, že by sme vedeli využiť desiatky milióny eur efektívnejšie a rozumnejšie, tak o výhru prišla pani, ktorá sledovala vysielanie cez internet, uviedol člen výboru Národnej rady pre kultúru a médiá Roman Foltin. Podľa neho pár sekundový rozdiel delil niekoho od 400-tisíc eur a Igor Matovič sa z toho smeje na Facebooku.

"Ak má byť táto irónia a posmešky cieľom, ako vzbudiť dôveru v ľudí v očkovanie, tak je to presne naopak,“ doplnil Foltin.

Ku kritike sa pridal aj šéf Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Podľa neho je očkovacia lotéria diskriminačná najmä pre nepočujúcich, nevidiacich či starších ľudí.

Len v prípade osôb so sluchovým postihnutím ide o viac ako 250-tisíc ľudí, navyše tu tiež máme desať tisíce slabozrakých. Aj medzi nimi sú však očkovaní a preto si zaslúžia rovnaké podmienky. Verím, že sa to čoskoro zmení,“ doplnil Juraj Droba.

Kritický župan Droba

Bratislavský župan dnes na brífingu povedal, že podľa neho by sa peniaze z očkovacej lotérie dali využiť efektívnejšie.

"Nevykročili sme úplne správnym smerom. Bude veľmi ťažké to rozhodnutie zmeniť a vrátiť. Osobne si myslím, že tie peniaze by mohli byť využité efektívnejšie," povedal Droba k očkovacej lotérii.

Počas nedeľného vysielania sa vyskytlo viacero zaujímavých momentov, keďže štyria z piatich vyžrebovaných nesplnili podmienky a nevyhrali tak prémiu, ktorá je najprv v hodnote 100-tisíc eur a následne každým neúspešným pokusom o rovnakú sumu stúpne. V súvislosti s tým sa do ďalšieho kola presunula suma 400-tisíc eur. 

​Súťažiaci musia zdvihnúť telefón do 20 sekúnd a následne v rovnakom časovom limite povedať heslo, ktoré sa ukáže na obrazovke. To sa práve neúspešnej štvorici nepodarilo.

Statusom na Facebooku sa k tomu vyjadril aj Matovič, podľa ktorého išlo hneď na prvýkrát o drámu. Dokonca sa vyjadril aj k jednotlivým neúspešným hráčom: "300 tisíc v lufte … “nepozerám telku”. 400 tisíc v lufte … “mám pomalý internet”."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:12