TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Za bývalej vlády mala na ministerstve vnútra pôsobiť zločinecká skupina, súvisel s tým zásah NAKA

12.08.2021, 20:53
Autor:
mahomaho
NAKA dnes od skorých ranných hodín zasahovala na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja.

Štvrtková akcia Národnej kriminálnej agentúry má súvisieť s podozreniami pri obstarávaniach na ministerstve vnútra v rokoch 2015 až 2020.

Podľa vyšetrovateľov mala na ministerstve fungovať zločinecká skupina. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

Skupina mala podľa informácií portálu vyťahovať peniaze z projektov na rezorte vnútra a na ústredí práce. 

Ministerstvo vnútra patrilo medzi rokmi 2015 až 2020 strane Smer. Ministrami boli Robert Kaliňák a Denisa Saková. 

NAKA dnes od skorých ranných hodín zasahovala na viacerých miestach Bratislavského, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja.

Obvinili 11 ľudí

Vyšetrovateľ obvinil 11 osôb, pričom má ísť podľa TA3 aj o Petra Petrova, za trestný čin všeobecne nebezpečný a trestný čin proti majetku, informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Polícia podľa Aktualít obvinila osoby, ktoré mali byť na druhom a treťom stupni riadenia zločineckej skupiny. 

​"Deväť osôb polícia zadržala, jedna osoba je mimo Slovenska a jedna osoba je v pátraní. Naďalej pokračujú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedla polícia. 

Inšpekcia ministerstva vnútra vyhlásila po Petrovovi pátranie v súvislosti s vyšetrovaním výpovedí kajúcníkov, dnes skoro ráno zasahovala u neho doma.

Do Petrovovho však elitní policajti NAKA neprišli kvôli pátraniu po hľadanej osobe, ale pre vyšetrovanie inej trestnej činnosti, uvádza TA3.

"Univerzálny dohadzovač svedkov"

Petrov mal cez jeho firmy robiť viaceré verejné obstarávania. Petrov, prezývaný Tiger či Chlapec z ulice, je považovaný za univerzálneho "dohadzovača" svedkov. 

Polícia na Petrova zrejme nasadila aj informačno-technické prostriedky začiatkom februára tohto roku. 

Neskôr sa tajnej službe podarilo zachytiť zaujímavý rozhovor Petrova s neznámym mužom.

"A ja si pamätám, keď mi povedal Čurilla, že keby neni mňa, neni takáčovcov, keby neni takáčovcov, neni Makóa, keby neni Makó, neni Očistec, keby neni Očistec, neni Judáš, všetko som to robil ja..." vysvetľoval Petrov neznámemu mužovi.

01 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Koľko stojí nový cestovný pas alebo občiansky? Poplatky na úradoch išli výrazne hore (+prehľad v tabuľke) 02 - Modified: 2024-04-08 09:37:29 - Feat.: - Title: Záchranné zložky môžu v rámci výzvy čerpať desiatky miliónov eur na techniku, ohlásil Raši 03 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 04 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 05 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:45