Polícia dnes vykonala raziu v sídle viacerých firiem Ladislava Bašternáka. Boli aj v jeho luxusnom dome pod Slavínom.HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Podnikateľ Bašternák mal návštevu. Policajnú raziu

30.06.2016, 00:00
Opozícia tvrdí, že polícia zasahovala len pro forma. Deň pred odvolávaním ministra Kaliňáka.

Toto je policajná razia, všetci na zem a nehýbať sa! Ruky zákona sa v tom momente začnú prehrabávať v škatuliach a fascikloch, nájdu účtovníctvo a zaistia dôkazové materiály. Takto to pred sídlom firiem podnikateľa Ladislava Bašternáka počas zásahu komanda nevyzeralo. Polícia potichu prišla a potichu aj odišla.

Na dvoch adresách
Včera ráno zasahovali policajti v sídle Bašternákových firiem na Tupého ulici aj u neho doma pod Slavínom, kde je jeho susedom Milan Kňažko. Ten si vraj všimol akurát to, že rolety sa zdvihli skôr. Preto neverí, že by išlo o skutočný zásah. „Po mesiacoch škandalizovania príde razia?“ pýta sa Kňažko, podľa ktorého policajti aj tak vedia, že to je „náš človek“.

Pod Slavínom to vybavili rýchlo, v sídle firiem strávili približne štyri hodiny zatvorení v garáži, odkiaľ odišli autami. Ťažko sa teda hodnotí, či naozaj odniesli Bašternákove účtovníctvo, alebo tam boli len pro forma, ako tvrdí opozícia. „Keď som ja dobrovoľne oznámil, kde mám uložené účtovníctvo, ktoré mohlo byť už dávno legálne skartované, týždeň babkin dom strážili vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry,“ prirovnáva raziu k svojmu prípadu líder Obyčajných ľudí Igor Matovič.

Len naoko
Politológ Grigorij Mesežnikov tvrdí, že stále nemáme žiadne spoľahlivé informácie o tom, že sa začalo aktívne vyšetrovanie. „Podľa mňa je to skôr snaha vyrovnať sa s tlakom verejnosti, médií a opozície,“ povedal Mesežnikov na margo dôveryhodnosti razie. Polícia odmietla potvrdiť, či dôkazové materiály zaistili. Podľa Martina Wäldla z komunikačného odboru policajného zboru nemôžu poskytnúť bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony.



Kristína Böhmer

01 - Modified: 2021-03-25 05:31:24 - Feat.: - Title: Nitrianska univerzita dala 4-miliónovú zákazku firme prepojenej na Bašternáka a Počiatka 02 - Modified: 2020-06-12 14:27:35 - Feat.: - Title: Súd zablokoval majetok odsúdeneho Bašternáka, ktorý previedol na rodinu 03 - Modified: 2019-11-03 08:34:40 - Feat.: - Title: Vyšetrovanie Bašternáka pokračuje. Je obvinený v novom prípade 04 - Modified: 2019-08-18 12:56:20 - Feat.: - Title: Hrozí Bašternákovi ďalší trest? Vyšetrovanie v novom prípade ešte nie je ukončené 05 - Modified: 2019-05-27 20:29:36 - Feat.: - Title: Ako vyzerajú podvody, za ktoré sedí aj Bašternák
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 07:41