HN/Peter Mayer
StoryEditor

"Abnormálna špina." Galko sa na Facebooku pohádal s novinármi aj s Miškovom, ten mu odporučil liečenie

27.06.2016, 14:05
Autor:
chocho
Iveta Radičová nie je dobrý človek, tento Galkov výrok spustil lavínu urážok na Facebooku.

„Ty si veľká špina, povedal by som až abnormálna špina.“ Poslanec SaS Ľubomír Galko sa na Facebooku pochytil s bývalým straníckym kolegom a súčasným predsedom strany SKOK Jurajom Miškovom. Nejde pritom o jediný Galkov konflikt na Facebooku z uplynulého víkendu.

Abnormálna špina či psychická choroba

Poslanec SaS Martin Poliačik zverejnil na sociálnej sieti fotku s expremiérkou Ivetou Radičovou. Jeho kolega Galko fotku okomentoval s tým, že Radičová nie je dobrý človek.

Miškov na to reagoval so slovami, že si to nemyslí a takú skúsenosť s Radičovou nemá. „Ty ju máš, Ľubo, zrejme lepšie prečítanú. Alebo odpočutú?“ 

Následne Galko označil Miškova za abnormálnu špinu. Zahanbiť sa nenechal ani Miškov a Galkovi odpísal, že je psychicky chorý a odporučil mu, aby sa dal liečiť.

Galko sa pre HNonline vyjadril, že takúto formu komunikácie považuje za adekvátnu. „Keďže som to napísal, považujem to za vhodné.“

„Mal som potrebu zastať sa Ivety, ide o dámu,“ povedal pre HNonline Miškov. Potom už len reagoval na Galkov osobný útok, tvrdí šéf strany SKOK. Následne však svoje vyjadrenia vymazal. „Nikdy sa nehádaj s hlupákom, lebo ťa stiahne so sebou,“ vyjadril sa.

Bez ohľadu na Galkovu mienku o Radičovej boli jeho slová podľa Miškova neslušné. „Nemusia byť kamaráti, ale je to bývalá premiérka a jeho kolegyňa z vlády,“ vysvetľuje. Miškov sa domnieva, že Galko Radičovej nedokáže odpustiť, že ho v novembri 2011 odvolala z postu ministra obrany. 

Pozrite si aj rozhovor s Galkom krátko po marcových voľbách:

Pochytil sa aj s novinármi

To nebol jediný Galkov víkendový konflikt na Facebooku. V sobotu doobeda si pridal na svoj profil status, v ktorom kritizoval šéfa Európskeho parlamentu Martina Schulza za to, že mu prekáža rozhodnutie britského premiéra Davida Camerona po brexite rezignovať až v októbri. Vytiahol aj pomerne často používaný argument, že Schulza nikto nevolil.

Práve kvôli tomu sa do Galka pustili viacerí novinári priamo v komentároch pod jeho statusom.

Redaktor Sme Adam Valček Galkovi pripomenul, že Schulz bol lídrom kandidátnej listiny Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), ktorá vo voľbách do Európskeho parlamentu dostala v Nemecku osem miliónov hlasov. 

Okrem toho ho následne do funkcie predsedu europarlamentu zvolila väčšina poslancov tejto inštitúcie, pridal sa do diskusie komentátor HN Peter Tkačenko, ktorý poslanca SaS označil za populistu a dodal, že Galko má oproti Schulzovej politickej sile "zlomkovú legitimitu". Galko Tkačenka označil za marginálneho skorokomentátora.

„Mne sa zdá, že ho volilo viac ľudí ako vás, pán Galko,“ napísal redaktor týždenníka Trend Michal Lehuta. Galko zareagoval s tým, že jeho volilo 54-tisíc ľudí. „Schulza občania Británie nevolili,“ dodal poslanec SaS.

„Komunikácia na úrovni Kotlebových stúpencov“

„Je to absencia sebakontroly,“ hodnotí Galkove konflikty na sociálnej sieti politológ Tomáš Koziak. Bol šokovaný formou aj obsahom. „O to viac, že ide o bývalého ministra a že nejde o prvý podobný prípad,“ dodal Koziak.

Galko by si mal podľa neho uvedomiť, že sociálna sieť je verejný priestor a že ľudia ho budú hodnotiť aj na základe jeho správania sa v rámci internetu.

Podľa Koziaka môže ísť o záležitosť nejakého osobného problému. „Ide o komunikáciu na úrovni Kotlebových stúpencov,“ dodal na záver.

01 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 02 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 03 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 04 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 05 - Modified: 2024-04-15 11:13:16 - Feat.: - Title: SaS a PS žiadajú odchod Kuffu z funkcie, minister Taraba jeho odvolanie neavizuje
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. apríl 2024 13:43