Bývalému aj súčasnému predsedovi sa nepozdávalo osvetlenie, ktoré vyzeralo ako neplánované svetelné efekty. Všetko vyriešilo zapnutie svetla.HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Stojím tu ako kôl v plote, mohlo by ma osvietiť. Pozrite si vtipné výroky Sulíka

12.06.2016, 00:00
Budúcnosť a smerovanie SaS ale aj výroky, ktorými bavil publikum. Prečítajte si myšlienky, s ktorými sa podelil so svojimi členmi staronový predseda liberálov.

Video spustíte kliknutím na obrázok.

Richard Sulík bude aj najbližšie štyri roky viesť stranu Sloboda a Solidarita. Rozhodli o tom v tajnej voľbe členovia strany na mimoriadnom kongrese, ktorý sa konal v sobotu Bratislave. Richard Sulík získal od prítomných 113 oprávnených voličov až 111 hlasov. O post predsedu sa uchádzal ako jediný kandidát. 

Sulík nezostal svojej povesti nič dlžný, jeho svojské výroky nájdete v galérii alebo si ich môžete pozrieť vo videu.

Kľúčové body, ktorým sa chce Sulík venovať v SaS zhrnul do piatich bodov:

1. Konkurencia pre stranu SMER 

Sulík hovoril, že sa členovia strany zhodli na tom, že Smer je ich najväčším súperom. Treba sa preto orientovať na túto úlohu a nebojovať v strane o predsedníctvo SaS. Jozef Mihál a aj ostatní pôvodne ohlasovaní kandidáti sa preto rozhodli podporiť práve Sulíka. 

2. Stabilná pravicová strana s jasným programom a jasnými cieľmi.
Sulík si je vedomí, že ak má nejaká strana dlhodobo prežiť, musí zmeniť v budúcnosti aj predsedu. Ako hlavné pozitívum však vidí to, že všetci členovia strany sú si rovní a môžu ísť do mediálnych diskusií kedykoľvek sú tam pozvaní a kedykoľvek budú chcieť, každý má svoje slovo, ktoré sa akceptuje.

3. Upevňovanie opozičnej spolupráce

Hoci Sulík priznáva, že to nie je jednoduché. Je dôležité stavať kvalitnú opozíciu. Za najvhodnejšiu voľbu označil Igora Matoviča, lebo presne vie, čo od neho môže čakať. V budúcnosti pripustil aj spoluprácu s Borisom Kollárom, s Kotlebom nie, lebo: "Mám problém spolupracovať s niekým, kto hovorí, že 6 miliónov zavraždených židov bola rozprávka."

4. Chceme budovať regióny

Sulík pripustil, že v budúcnosti chce, aby sa strana začala orientovať viac regionálne a mať v slovenských regiónoch väčšie zastúpenie na riešenie mnohých problémov. Podľa neho to od SaS očakávajú aj voliči.

5. Orientácia na voľby do VÚC
Sulík chce za stranu SaS aspoň dvoch županov - v Bratislavskom kraji a možno v Trenčianskom kraji.
01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek 05 - Modified: 2024-03-19 19:43:29 - Feat.: - Title: Nový šéf SaS Gröhling: Absolútne sa neobávam práva veta, ktoré Sulík získal. Mojou hlavnou témou bude sloboda
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:06