StoryEditor

Skončíte v base či Kočner je symbolom SaS. Toto sú top výroky z odvolávania Kaliňáka

08.06.2016, 00:00
Hektický deň v parlamente priniesol so sebou množstvo výrokov. Pozrite si tie najlepšie.

Pľujete na vlasť
"Vy tu riešite parlamentný opozičný folklór. Neškodíte Kaliňákovi, ale Slovensku, pľujete na vlasť," odkázal poslanec Smeru Ľuboš Blaha opozičným poslancom.

Smer sa od neho bude musieť očistiť
„Kaliňák je jedným z najzraniteľnejších miest lebo jeho kauzy sú príliš okaté. Nemyslím si, že pre Kaliňáka je hrozbou opozícia, ale je jedným z tých, od ktorých sa Smer bude musieť v krátkom čase očistiť," reagovala podpredsedníčka parlamentu (SaS) Lucia Nicholsonová.

Kočner je symbolom SaS
"Ten Kočner, ktorý sa stretával so Sulíkom. Tak títo dvaja tu spriadali konšpirácie, ako viete že ich kontakt nestál nič? Ako to viete? Nemáte dôkazy, ani my, tak sa poďme takto obviňovať. Marián Kočner, to je symbol SaS. To je najväčší predstaviteľ SaS spoločne so Sulíkom," povedal poslanec Smeru Ľuboš Blaha, ktorý vytiahol kauzu Sasanka.

Komu by volal?
"Ak si pán Bašternák vybavoval 150 eurovú pokutu, čo by urobil, keby išlo o vratku 2 milióny eur a 12 rokov basy? Vtedy by komu volal?" pýtal sa poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic po prečítaní úradného záznamu o tom, ako riešil podnikateľ Bašternák dopravný priestupok.

Budú z toho veľké prachy
„Chalani, cítim sa trápne také chujoviny hovoriť, ale idem tam, lebo budú z toho veľké prachy, tak musím niečo zniesť." Podľa poslanca SaS Ľubomíra Galka to mal byť citát Kaliňáka v čase, keď prostredníctvom strany Smer vstúpil do politiky.

Bolo potrebné niekoho namočiť
„V tejto kauze bolo potrebné do toho niekoho namočiť. A bohužial je namočený do toho premiér, ktorý namiesto toho, aby odišiel z bytu, tak kryje túto kauzu,“ povedal poslanec OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič.

Obrovské zlo a nenávisť
„Vidím v očiach Kaliňáka len obrovské zlo a nenávisť. A je nervózny, ako by mu niekto hrýzol do achillovej päty," vyhlásil šéf OĽaNO-NOVA Matovič.

Skončíte v base
"Takto vyzerá v hotovosti 12 miliónov, ktoré mal v rukách priniesť Bašternák v hotovosti," vyhlásil Matovič po tom, ako jeho poslanci vysypali v parlamente fiktívnych 12 miliónov. "Skončíte v base. Tam, kde máte byť," odkázal Matovič Kaliňákovi.

Ukrytý Satan
"Je to človek, v ktorom sa v skutočnosti skrýva satan a ubližuje ľuďom, keď dovolí rozkrádať to, čo patrí nám všetkým," povedal Igor Matovič na adresu Roberta Kaliňáka.

Prosil ma, aby sme zostavili koalíciu
Kaliňák v parlamente vyhlásil, že ak by bola nahrávka medzi ním a Matovičom, tak by určite zachytila, ako "si ma prosil, aby sme s vami vstúpili do koalície a žiadal si o stretnutie s Ficom," vyhlásil minister vnútra.

Šipky do terča
„Každý príbeh, ktorý tu hovoríte, je už ako obohratá platňa, nemáte dôkazy, ale obvinenie bez problémov nahádžete ako šípky do terča, povedal Kaliňák na margo obvinení na jeho osobu.

Zlodejíček autorádií
"Kryjete Bašternáka, ktorý začínal ako zlodejíček autorádií, to je ten človek s kým sa osobne pozná Kaliňák a býva u neho premiér Fico," hovorí Galko v rozprave.

01 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 02 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 03 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 04 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 03:41